някво скриптче?

Amigo0o

Registered
Знате ли някакво скриптче примерно ако съм с IE да ми изписва вие сте с Internet Explorer дрън дрън сменете на mozila примерно но това да излиза само на хората които са с IE?

Amigo0o каза:
Знате ли някакво скриптче примерно ако съм с IE да ми изписва вие сте с Internet Explorer дрън дрън сменете на mozila примерно но това да излиза само на хората които са с IE?

<?
$agent = getenv("HTTP_USER_AGENT");
if (eregi('MSIE', $agent) { echo "Вие сте с Internet Explorer дрън дрън сменете на mozila"; exit; }
?>

:wink:

human каза:
Amigo0o каза:

<?
if (eregi('MSIE', $agent) { echo "Вие сте с Internet Explorer дрън дрън сменете на mozila"; exit; }
?>

:wink:
а може ли да стане да им изписва текста но да ги допуска до страницата?

Предполагам, че под скрипта имаш доста хтмл?
В такъв случай пренасочване:

<?
if (eregi('MSIE', $agent) {
header ("Location:error.htm");
exit;
}
?>

Правиш си една страница error.htm и там им изписваш, че не могат да видят страницата, ако не сменят браузъра...

По-добре си оправи дизайна да е приличен при основните браузъри, вместо да караш посетителите ти да минават от едно на друго. Ако аз получа подобно съобщение, реагирам по един единствен начин - затварям прозореца...

Усепх! :)

Amigo0o каза:
а може ли да стане да им изписва текста но да ги допуска до страницата?
С този код , който аз съм дал ще изписва съобщението и няма да показва нищо друго след съобщението =>Този код го сложи най-горе в страницата ти :)

Код:
<?php
header("Content-Type: text/html; charset=windows-1251");

if (eregi('MSIE',$agent)) {
echo (" вие сте с Internet Explorer дрън дрън сменете на mozila ");
}

?>

Back
Горе