някой знаели от каде да взема phpmyadmin-а който използват..

каква е разликата между твоя и този които използват хостингите защото аз невиждам разлика ?

ами на нашия няма логин и логаут има ако си сгрешиш паролата и да ти иска да се логнеш правилно ама на мен ми трябва винаги да иска да се логнеш с някой потребител и тогава да го използваш а не да те логва автоматично

vesku каза:
ами на нашия няма логин и логаут има ако си сгрешиш паролата и да ти иска да се логнеш правилно ама на мен ми трябва винаги да иска да се логнеш с някой потребител и тогава да го използваш а не да те логва автоматично
:)

отваряш папката на пхпмайадмина/config.inc.php
търсиш

$cfg['blowfish_secret'] = '';

правиш го на
$cfg['blowfish_secret'] = 'ПАРОЛАТА ЗА ЛОГИН';

след това намираш

$cfg['Servers'][$i]['auth_type'] = 'config';

и го променяш на

$cfg['Servers'][$i]['auth_type'] = 'cookie';

и вече ще се логваш с юзъра за майсял и паролата от $cfg['blowfish_secret'] :wink:

blowfish-a няма смисъл да се попълва.В момента в които направиш auth_type-a на куки ще ти изкочи промпт за потребител, чиято информация ще се вземе от phpmyadmina.

Pr0oF каза:
blowfish-a няма смисъл да се попълва.В момента в които направиш auth_type-a на куки ще ти изкочи промпт за потребител, чиято информация ще се вземе от phpmyadmina.
така дава грешка
Конфигурационния файл има нужда от тайна парола (blowfish_secret).

Слагай смело, винаги има CTRL+Z
Важното е потребителя ти в phpmyadmina да има сетната парола.

Pr0oF каза:
Слагай смело, винаги има CTRL+Z
Важното е потребителя ти в phpmyadmina да има сетната парола.
хахахахаха ахам най лесно така
има парола

Е то по-сигурен от това няма.
ОТваряш си phpmyadmin .
Отиваш на привилегий.
Потребител root да вземе.
Натискаш на картинката за редактиране и пишеш парола.
Запаметяваш.
ОТвряш notepad и config.inc.php или там конфиг файла на phpmyadmin.
Намираш по-горе редът където пише - auth_type..... би трябвало да е на config, ти го правиш cookie или http.
Сейфаш отваряш админа и ще ти изкочи промпт за парола и потребител.
Пишеш си руута и паса които си сложил и си готов.
Същият е принципа за нови потребители.
На Blowfish сложи няк'ва парола пожелание.На по новите админи не би трябвало да иска blowfish

винаги дава грешка
под по-дигурно имах напредвид че не ми се базика без да знам кое за какво е искам да е като хостингите

phpMyAdmin си има собствен генератор за config.inc.php файл ето това е адреса http://localhost/phpmyadmin/scripts/setup.php ако не имам phpMyadmin който изкарва промпата ще ти дам config.inc.php ако искаш само пили на лс

аз вече го изкарвам всичко за логина ама искам скрипт който да добавя потребители в phpmyadmina аз си направих такъв ама нестава защото оригиналния скрипт който използва phpmyadmin-а кодирва хоста името и паролата

Back
Горе