ограничаване на символи (в текст)?

nanera

Registered
Искам да имам начална страница, в която да се зареждат всички останли страници, но проблема, е че заемат много място. Имам страница "история" и в нея има много текст. Има ли начин, чрез който php да преброява символите и да ги ограничава като добавя примерно допълнителен бутон "...още" който да води към целия текст. swich, case... може би и това ще ми трябва?

ето нещо което смятам че ще ти помогне http://www.web-tourist.net/forum/viewtopic.php?p=24903&highlight=#24903

Разбирасе че има

Код:
<?php
$text       = "tova e mnogo dalag tekt tova e mnogo dalag tekt tova e mnogo dalag tekt tova e mnogo dalag tekt tova e mnogo dalag tekt tova e mnogo dalag tekt ";
$simvoli    = "50";
$len        = strlen($text);
if ($len <= $simvoli)
{
echo "$text";
}else
{
for ($i=0;$i <= $simvoli;$i++)
{
echo "$text[$i]";
}
echo "...  <a href=cqltekst.php>celiqt tekst</a>";
}
?>
променливата text съдържа текста а променливата len съдържа число което показва до кой знак да се показва текста в случея е до знак 50

Успех

mizarck каза:
Разбирасе че има

Код:
<?php
$text       = "tova e mnogo dalag tekt tova e mnogo dalag tekt tova e mnogo dalag tekt tova e mnogo dalag tekt tova e mnogo dalag tekt tova e mnogo dalag tekt ";
$simvoli    = "50";
$len        = strlen($text);
if ($len <= $simvoli)
{
echo "$text";
}else
{
for ($i=0;$i <= $simvoli;$i++)
{
echo "$text[$i]";
}
echo "...  <a href=cqltekst.php>celiqt tekst</a>";
}
?>
променливата text съдържа текста а променливата len съдържа число което показва до кой знак да се показва текста в случея е до знак 50

Успех

mizarck не ти препоръчвам да ползваш този скрипт за дълги текстове. Доста е тромав

Благодаря много! А има ли начин $text да не се въвежда в php ами да e някак си include("text.txt")?

Да вярно първият ми код не е много за предпочитане
малко го преработих
ето го и сега вече взима текста от файл
Код:
<?php
$get        = $_GET['a'];
$text       = file("text.txt");
$simvoli    = "50";
$len        = strlen($text[0]);
$sub        = substr($text[0],0 , $simvoli);
if ($len <= $simvoli)
{