определено време

Player_pz

Registered
Заглавието не е най-подходящото , ама не измислих друго ..
Като се стартира някоя функция , след определено време / пример - 30 минс / тя да се изпълнява ...
 

SandPrince

Registered
Player_pz каза:
Заглавието не е най-подходящото , ама не измислих друго ..
Като се стартира някоя функция , след определено време / пример - 30 минс / тя да се изпълнява ...

аз не разбрах нищо от поста ти, не от заглавието :shock: :)
 

Player_pz

Registered
Ето един пример -
пиша тема , давам "Прати" , почва да отброява 30 минс , и след като изтекат темата се пуска ....
// иначе не ми трябва за такова нещо , това е просто пример ...
 

Dido_net

Registered
Не мога да разбера.. искаш всеки ден ли да се пуска това, или да си отворил браузъра и да чакаш 30 минути докато се зареди? :roll:
 

mizarck

Registered
Ако записваш информацията някаде
записвай и едно число
пример
Година месец ден час минута секунда (YmdGis)
от това ще се получи нещо подобно
20070310140955
след като вземеш това число прибавяш към него колкото изкаш
в случея 30 мин
00000000003000
и вечеислото е
20070310143955
сега го записваш в база данни или файл
а при изкарването сравняваш дали 20070310143955 е равно или по малко сегашното време
 

mute

Registered
ами функцията sleep но тя ще ти върши работа само ако страницата е отворена през този момент и чакаш 30 мин
 

Player_pz

Registered
mizarck каза:
Ако записваш информацията някаде
записвай и едно число
пример
Година месец ден час минута секунда (YmdGis)
от това ще се получи нещо подобно
20070310140955
след като вземеш това число прибавяш към него колкото изкаш
в случея 30 мин
00000000003000
и вечеислото е
20070310143955
сега го записваш в база данни или файл
а при изкарването сравняваш дали 20070310143955 е равно или по малко сегашното време

ще можеш ли да дадеш пример / малъйк код / ...
благодаря ти ..
 

mizarck

Registered
Код:
<?php
$date      = date(YmdGi);
$zapis     = "200703101532";
if ($zapis <= $date)
{
echo "30 min sa se minali";
}
?>
$date - взима сегашно време
$zapis - записаното число това число трябва да се записва от скрипт който взима датата и прибавя дадената стойност а тук само да си извлича
if - сравняваме записа с сегашното време ако се е минал половин час скрипта показва "30 min sa se minali" а ако не са се минали не показва нищо
 

Player_pz

Registered
мерси mizarck ,
нямаше нужда от обяснения .. исках да видя едно друго нещо
щото аз пробвах , но бях сгрешил :lol:
 

morkov4o

Registered
според мен правиш онли
не игра :lol: ако го направиш обясни как ;)
 

Горе