помощ с CSS за IE 6

nonsense

Registered
Сайта ми не изглежда нормално на IE 6, но е добре на IE 7 и FireFox... не мога да оправя header-a.. сайта е на
http://www.team-disaster.com/tony/ и border-a не се показва правилно. Няма да paste код, защото мисля, че е по-лесно направо от сайта да се види. Някой може ли да ми помогне? Благодаря предварително!

Screenshot на екрана при IE 6
http://www.team-disaster.com/tony/ie6.png

като ще пишеш такава декларациа, поне пиши на нейния език :roll:
при XHTML няма незатварящи се тагове като твойто BR и мета таговете. ама не е от там проблема
иначе сайта е много просто но много приятен. браво :) утре ако не си гофикснал ще ти го оправя вечерта защото ме кефи...незнайно защо :shock:

Мисля че оправих грешките по XHTML, но все още не знам какъв е проблема с CSS за по-старите браузъри..

Здрасти приятел,
Много готин сайт!
Относно проблема ти с горната и долната част - идва от недостатъчите инструкции към фона, добави едно no-repeat и вож как ще е:
#top
{
width: 982px;
height: 6px;
background: url(img/top.gif)
no-repeat;
}

//off
dude,
това е много лоша практика :
http://www.team-disaster.com/tony/index.php?page=index
т.е.
include($page.'.php');
//end off
иначе да с no-repeat ще си оправиш проблема , с 2 думи оказваш с цсс-а
колкото и да е мястото, картинката да не се повтаря т.е. да я покаже само 1 път

PhrozenCrew каза:
Здрасти приятел,
Много готин сайт!
Относно проблема ти с горната и долната част - идва от недостатъчите инструкции към фона, добави едно no-repeat и вож как ще е:
#top
{
width: 982px;
height: 6px;
background: url(img/top.gif)
no-repeat;
}
само да допълня че е най-точно: background: transparent url(" ") no-repeat; но не че има голяма разлика де..

Благодаря за отговорите, ще ги пробвам довечера, каква е добрата практика за include na съответната страница? Радвам се, че ви е харесал сайта :)

Защитата при PHP кодинга на сайтовете е доста неопределено понятие, най-вече защото интерпретатора има възможност да те изненадва, но все пак почти всичко зависи от кодера.
За сега бих ти предложил много лека защита за сайта, колкото да не допускаш да го се получи безкраен цикъл или други дребни неща:
Код:
$page = $_GET['page'];
$stranici = array('about', 'cv', 'portfolio', 'photos', 'friends');
if (in_array($page, $stranici)) include($page.'.php');
else include('about.php');
Нямам си на идея от къде кракерите са се сдобили с достъп до сайта ти, видях, че са те полазили. Вероятно някъде си оставил незащитен файл, който може да принтира данните с файла с паролите ти.
Най-добре ще е да забраниш въобще наклонени черти / или \ да се приемат като променлива. Най-лесно се прави с тази функция stripslashes(), но можеш да подобриш защитата и с preg.
Успех!

Благодаря за помощта :) Вече изглежда както трябва и на IE 6. При IE 5.5 е пълна бъркотия (не зачита margin: auto ?), но ще го оставя така за сега.

nonsense каза:
Благодаря за помощта :) Вече изглежда както трябва и на IE 6. При IE 5.5 е пълна бъркотия (не зачита margin: auto ?), но ще го оставя така за сега.

ми ако говориш за центрирането на сайт-а ..

Код:
body {
text-align:center;
}

аз така успях да го оправя :) и после си оправяш другия текст горе долу по отделно

Back
Горе