постоянно рестартитане на PC

Face

Registered
откачена работа, рестартира се като лудо, някой път тъкмо да зареди и пак се рестартне. Всеки път различно. Имате ли идея от какво може да е това. След акто ме хвана нервата от рестатирането му го спрях и след два три часа го пуснахи тръгна, работи пак към 3 часа и започна наново да се рестартва.

Face каза:
откачена работа, рестартира се като лудо, някой път тъкмо да зареди и пак се рестартне. Всеки път различно. Имате ли идея от какво може да е това. След акто ме хвана нервата от рестатирането му го спрях и след два три часа го пуснахи тръгна, работи пак към 3 часа и започна наново да се рестартва.

ВИРУС!!!

Face каза:
Влез в SAFE MODE ( F8-копче) и пусни да сканира антивироса ти , и ако имаш Spy-bot search of destroy 1.4 го пусни и него .

Спрете да викате на човека вирус... Описанието ми прилича най-много на прецакан винтилатор :) Някоя част прегравя и след като вдигне някакъв градус там компа се реска с цел да не изгори това :)
Занеси компа да ти го проверят дали всичко му бачка ;)

Аз наскоро имах нещо подобно ........... наистина е от конфигурацията ти, или дъно или процесор! Също така може и от захранването, ако имаш много работи накачени на комп-а да ти идва слабо захранването! Също може първо да пробваш с една бърза преинсталация, ако не се получи тогава на сервиз!

Ами има няколко варянта. Единия е да имаш вирусче, а другия е компа ти да прегрява и се ресва. Прегледай с кви температури ти работи.

2 питанки.

1) От колк ползваш уиндоуса и имаш ли анти-вирус.

2) Прегряват ли ти компонентите? Независимо кой, перките въртят ли се? Пипкни чарковете и, ако не можеш да си задържиш раката, значи прегрява и РЕС.

Но тъй както го обяснявай е вирус :)

Аз имах същият проблем и се оказа, че дъното ми е много остаряло.Смених го и се оправи всичко.

На мен пък ми прилича на захранване или RAM памет

http://www.memtest86.com/memt32.zip - memtest86, за тестване на RAM паметта. Сваляш това, разархивираш го, слагаш една дискета във флопито, стартираш install.bat иконата и чакаш да се направи стартираща дискета с програмата. После рестартираш компа като му окажеш да стартира от дискетата (на по-новите дъна става като натиснеш F8 след като пуснеш компютъра, за да ти извади Boot менюто където са изброени устройствата от които можеш да стартираш)

Дискетата ще зареди програмата която ще започне да тества RAM паметта. Изчакай да мине поне веднъж теста, ако не даде грешка значи не е RAM паметта.

Така трябва да изглежда екрана след 1-2 пъти минал теста ако няма грешка - http://www.playtool.com/pages/memtest/memtest86.jpg

Така ако има - http://blog.patrickkempf.de/up/screenshotmemtest.jpg

п.п. ето и ISO за стартиращ диск ако нямаш дискета или флопи - http://www.memtest86.com/memtest86-3.2.iso.zip

всички перки работят, нищо не прегрява, нямам вируси. Сега подкарах един виндоус, от един друг хард. Иначе няма иснаталиране на нов виндовс, на предния диск, като закача като втори си работи няма проблеми. При опит за инталиране, ъпдейт и т.н., един сини екрани голямо чудо :lol:
тъпа история :shock:

и на мен ми минах таквиа мисли, и като знам какъв карък съм няма начин да не се наложи да купувам нещо. :(
Довечера ще сложа пробвам един кнопикс и да видим, ако има същяиефект и се рестартва, явно хардуера прави проблем :(

Вирус друг път, почти съм сигурен че някой fan ти се е прецакал я на захранването, я на процесора. Занеси го при някой, които разбира за да ти оправи проблема, докато грешката не стане непоправима.

На мене вчера евереста ми показва ,че Видео картата е на 52 градуса, сложих му един 80мм вентилатор( вързах го със свински опаки :lol: :lol: ) сутринта преди даскало - гледам няма Графичен процесор :lol: :lol:
Преди малко си идвам .... и той ме чака в копмА , ходил да пие кафе :lol: :lol:

Пусна ли един memtest? Стига си догатвал, започвай да тестваш. И Knoppix-а си има вграден memtest, само при страртирането на диска трябва да напишеш memtest или memtest86, не си спомням кое беше за кнопикса...

Back
Горе