проблемче

morkov4o

Registered
Добър ден искам да ви питам:
в момента правя сайт който е на хтмл , но вътре трябва да има търсачка , логин система и уплоад система които са на пхп , какво да правя възможно ли е да се вмукнат към хтмл кода ли нз . съжелявам за глупавия въпрос но се занимавам главно с дизайн и от скоро с хтмл :)
 

paneznam

Registered
Еми напраави си табли4ките и после само добави пхп кодовете там където искаш ето така:
<?
пхп кода
?> 8)
 

morkov4o

Registered
ок благодаря а можете ли да ме насочите към някъкви готови скриптове?за търсене и логин
 

vladislav

Registered
Да знаеш за да не си утежняваш сайта и файловете да са ти с хиляди редове код нали в хтмл кадето искаш пишеш
<?PHP
............
?>

и там където са точките използвай финкцията include();
например

Код:
<html>
...........
<?PHP include(ФАЙЛА.php); ?>
...........
</html>

И не забравяй че където ще вмъкваш php трябва страницата да ти е с разширение php

Надявам се да ме разбереш
 

mizarck

Registered
vladislav
инклуда вкарва даденият файл в сорса


ако искаш хубава логин система наскоро видях една която има добри функций

ето накратко какво има
Регистрация
Вход
Забравена парола
Възможност на смяна на езика
много добър админ панел
система за лични сообщения

и това е което се сещам системата се казва PUMA или нещо от сорта


ЗА ТЪРСАЧКАТА
какво търсачка ти трябва да търси из БЗ или в файловете на някой директория


ЪПЛОУД СИСТЕМА
От готовите Ъплоуд системи ти препоръчвам EzUpload доста добра система с много добър админ панел


ако ъплоуд системата ще ти е само за ъплоуд на картинки кажи ще ти дам една моя наскоро я писах на вънчен вид придобява тази на дата.бг (все още няма админ панел)
 

_4efo_

Registered
mizarck каза:
vladislav


ако искаш хубава логин система наскоро видях една която има добри функций

ето накратко какво има
Регистрация
Вход
Забравена парола
Възможност на смяна на езика
много добър админ панел
система за лични сообщения

и това е което се сещам системата се казва PUMA или нещо от сорта
Би ли дал линк към тая система :roll:
 

vladislav

Registered
добре де неможах да ти разбера забележката обаче с инклуда ще си редактира само дадения дайл а нема да отвори мпримерно индекса и да търси
все едно де

P.S мерси за ситемата за логин сега ще я пробвам
 

_4efo_

Registered
много добра система наистина, но нещо неще да изпраща майл за активация и трябва от папката да си активирам всеки user...
някой да има тоя проблем ?
 

mizarck

Registered
_4efo_ каза:
много добра система наистина, но нещо неще да изпраща майл за активация и трябва от папката да си активирам всеки user...
някой да има тоя проблем ?

на този проблем има 2 решения
1. Теглиш си майл сървър на компа
2. От админ панела има опция за изключване на тази функция
 

Admin

Registered
morkov4o каза:
Добър ден искам да ви питам:
в момента правя сайт който е на хтмл , но вътре трябва да има търсачка , логин система и уплоад система които са на пхп , какво да правя възможно ли е да се вмукнат към хтмл кода ли нз . съжелявам за глупавия въпрос но се занимавам главно с дизайн и от скоро с хтмл :)

Аз доколкото рабзрах въпроса искаш в HTML да вкараш PHP код.
Ако файла е .html няма да стане.
Трябва да е .php за да работи кода.
Другото е, че трябва да качиш скриптовете (PHP) на сървър, който
изпълнява такива скриптове.
 

morkov4o

Registered
аа владислав мн ти благодаря :) значи уплоад сиситемата ми трябва да може уроци да слага или уроци+ картинки това ще е най добре :) , за търсачката ок ,а за логин системата понеже нали ви казах не съм навътре с материала в пхп и mzsql да те питам с тази готова търсачка какво трябва да се прави в базата данни и благодаря ви на всички .... владислав ако имаш ICQ или skype ще ги кажеш ли ?
 

_4efo_

Registered
Добра е тая система, обаче не виждам приложение от тия ЛС, защото като си се id не можеш да видиш др. потребители
 

morkov4o

Registered
притеснява ме че не работи с MySql ... и един фр ми каза че като станат над 500 потребителя и ще почнат поблемите :) можеш ли да ми покажеш някво демо да видя :)
 

morkov4o

Registered
мн е яка мн :) бая екстри има :) но все пак това че не работи с база данни майче е мн лошо :? нека някой по разбиращ и по знаещ да си каже мнението :

Според вас как ще работи и мн място ли ще заема да кажем в портал с 3 000 човека :)
 

Горе