проблем при четене на снимки

embaka

Registered
здравейте отново,

като качвам през админ панела снимки в хостингбг си качва и променя името както си е с малък формат, но ги записва в базата данни с голям. пример (P3242342.jpg) В хостинга е (p3242342.jpg). при това записване с голямата буква в базата ми създава проблем, защото после не ми се зарежда картинката.

Използвай функцията преди да качиш, да направиш името и формата на картинката на малки букви.
Това става с strtolower - http://bg.php.net/manual/bg/function.strtolower.php

$img= strtolower($upl_img); - примерно

$poster="../bg/images/ekskurzii/".basename(strtolower($file));

точно тая функция се използва, снимката на хостинга се записва с малки букви, но в базата е с големи, от там после ми ги извлича с големи и не се зареждат

Ами тогава приложи намаляването и преди записа в БД.
Пробвай така
Код:
$db = strtolower($poster);
И след този ред пробвай да зашишеш в БД.
Какво ти е полето в което записваш името на качения файл - тип?

Предлгам ти да пробваш това:

Код:
$img = strtolower($poster);
var_dump($img);
Сложи това и виж какво ще ти изкара - т.е в каквъ вид се подава стринга за записване в БД и тогава ще разбереш къде е проблема - при подаване на стринга или при записа в самата БД - тя прави нещо

Dodo1987 каза:
Предлгам ти да пробваш това:

Код:
var_dump($img);
Сложи това и виж какво ще ти изкара - т.е в каквъ вид се подава стринга за записване в БД и тогава ще разбереш къде е проблема - при подаване на стринга или при записа в самата БД - тя прави нещо

в такъв случай добавено, никъде нищо не ми изкарва, имаш в предвид да сложа това в пхп-то където преглеждам дали се виждат изображенията ли?

var_dump($img);

Имам предвид с var_dump да видиш какво подаваш на заявката, която ти записва името на картинката в БД.
var_dump() - изкарва типа да данните и стойноста - там ще видиш обработил ли си името на качваната картинка да е с малки букви или нещо не си успял да ги направиш.
Просто сложи var_dump() и в нея твоята променлива с картинката.

записва се по същия начин, без промяна, както си е от папката на компа ми така се записва в базата, а в хоста е с малки

Горе