проблем с котви

jack

Registered
Здравейте.Имам следното питане- имам котви в документа <a name="lala" > и бих желал с линк от същата страница да се пренеса там index.html#lala Обаче това да не е от линк а от падащо меню.
Код:
<FORM METHOD=POST  name=jump><SELECT NAME="test" class="formboxes" onchange="document.jump.submit()"><option value="#lala" >lala</option><select></form>
но за жалост не става... целта ми е без да се презарежда страницата просто да се изпише името на котвата в юрл адресбара горе... обаче вече си мисля че не е възможно :cry:

Код:
<FORM name=test><SELECT size=1 name=menu> <OPTION value=# selected>избери</OPTION>
 <OPTION value=#lalala>lalala</OPTION>
 <OPTION value=#blablabla>blabla</OPTION>
 <OPTION value=#nenene>nenene</OPTION> 
</SELECT><BR><BR><INPUT class=inpoff onmouseover="this.className='inpon'" onclick=location=document.wmp.menu.options[document.wmp.menu.selectedIndex].value onmouseout="this.className='inpoff'" type=button value="Виж!"></FORM>

<tr>
		<td class="row2" align="left" valign="top"><span class="postbody"><a name="#lalala"></a><b>текст</b></span><br />текст</td>

</tr>

<tr>
		<td class="row2" align="left" valign="top"><span class="postbody"><a name="#blablabla"></a><b>текст</b></span><br />текст</td>

</tr>

<tr>
		<td class="row2" align="left" valign="top"><span class="postbody"><a name="#nenene"></a><b>текст</b></span><br />текст</td>

</tr>

дано свърши работа

djulioo каза:
Код:
<FORM name=test><SELECT size=1 name=menu> <OPTION value=# selected>избери</OPTION>
 <OPTION value=#lalala>lalala</OPTION>
 <OPTION value=#blablabla>blabla</OPTION>
 <OPTION value=#nenene>nenene</OPTION> 
</SELECT><BR><BR><INPUT class=inpoff onmouseover="this.className='inpon'" onclick=location=document.wmp.menu.options[document.wmp.menu.selectedIndex].value onmouseout="this.className='inpoff'" type=button value="Виж!"></FORM>

<tr>
		<td class="row2" align="left" valign="top"><span class="postbody"><a name="#lalala"></a><b>текст</b></span><br />текст</td>

</tr>

<tr>
		<td class="row2" align="left" valign="top"><span class="postbody"><a name="#blablabla"></a><b>текст</b></span><br />текст</td>

</tr>

<tr>
		<td class="row2" align="left" valign="top"><span class="postbody"><a name="#nenene"></a><b>текст</b></span><br />текст</td>

</tr>

дано свърши работа
Това по-горе не работи, сигурно се броуква някъде аз си написах това
Код:
<form name="test">
<p><select name="example" size="1" onChange="go()">
<option value="#lala1">lala1</option>
<option value="#lala2">lala2</option>
<option value="#lala3">lala3</option>
</select></p>

<script type="text/javascript">

</script>

</form>

<BR><BR><BR><BR><BR><BR><BR><BR><BR><BR><BR><BR><BR><BR><BR><a name="lala1">lala1</a>
и е ок... но аз ако ви кажа за какво ми трябва, просто ще ме отчаяте, но все пак ще си споделя- бих искал с ончейндж от едно меню да се сменя съдържанието на един див контейнер.Дотук нищо трудно, НО след като се събмитне формата или се отиде на друга страница и като се върне потребителя с бак бутон, да си стои селектната същата опция от менюто и да си се показва точно този див контейнер.Ще ми се с джава скрипт да е защото всички сотанали неща които ми хрумват са още по-сложни- да записвам данните след събмит в сесия или на бисквитка, при връщане да се прави проверка със isset и да се изписват директно от пхп-то, а то е така просто- един сайт статичен обикновен цъкаш, пишеш, натискаш събмит после бак и нещата ти се пазят, но аз имам една секция аяксова която управлявам с това падащо меню и след като се махна от нея страница и се връна пак, там си зарежда самата страница, а данните ми както казах трябва по някакъв сложен начин да ги записвам някъде и да ги лоудвам в аякс див-а дето съм заделил за него.... аман от web 2.0 и извъртяните приоми дето трябва да се ползват за да станат нещата като хората :(

Back
Горе