проверка на дадено поле

k0kytak

Registered
Как мога да направя проверка на дадено поле и като мине под числото 20 да изписва Енергията е на привършване искам да се вади от таблицата users полето energy :?
 
Код:
<?php
$sql=mysql_fetch_array(mysql_query('select * from users where username = '$username'') );
$energy = $sql['energy'];
if($energy < 20)
echo 'Енергията свършва';
?>
 
<?php
$sql=mysql_fetch_array(mysql_query("select * from users where username = '$username'") );
$energy = $sql['energy'];
if ($energy < 20)
echo 'Енергията свършва';

?>


Опитай неговия код по този начин
 
$encheck = mysql_query("SELECT * FROM таблицата с потребителите WHERE име на полето с потребителските имена='".$_SESSION['име на сесията с името']."' ");
$en_got = mysql_fetch_array($encheck)
if ($en_got >= 20){
echo "Енергията е на привършване";
}
 
0u7 каза:
<?php
$sql=mysql_fetch_array(mysql_query("select * from users where username = '$username'") );
$energy = $sql['energy'];
if ($energy < 20)
echo 'Енергията свършва';

?>


Опитай неговия код по този начин


Добре сега енергията и да е над 20 пак ми изписва Енергията свършва
 
<?php
$sql=mysql_fetch_array(mysql_query("select * from users where username = '$username'") );
$energy = $sql['energy'];
if ($energy < 20) {
echo 'Енергията свършва';
}
?>
 
Код:
<?php 
$sql=mysql_fetch_array(mysql_query("select * from users where username = '$username'") ); 
$energy = $sql['energy']; 
if ($energy < 20) {
echo 'Енергията свършва'; 
}

?>
пробвай така!
 
Код:
<?php
$username = $_GET['username'];
$sql=mysql_fetch_array(mysql_query("select * from users where username = '$username'") );
$energy = $sql['energy'];
if ($energy < 20) {
echo 'Енергията свършва';
}else{
echo "Вече сте с над 20 енергия";
}

?>

Така как е? Ако не стане още един тест.
Код:
<?php
$username = $_GET['username'];
$sql=mysql_fetch_array(mysql_query("select * from users where username = '$username'") );
$energy = $sql['energy'];
if ($energy < 20) {
echo "Енергията свършва";
}

if ($energy > 20) {
echo "Енергията Ви е над 20";
}
?>

ПРОМЕНИХ МАЛКО

И къде е това за конекцията към DB.
 
не пак ми дава Енергията свършва а сам на 100 енергия :shock:

Едит: Оправих се просто трябваше да сложа cookies :D :D
 
Я дай скрийншот на таблицата от която вземаш данните.

Виж предния пост.
 
djpatzo каза:
Я дай скрийншот на таблицата от която вземаш данните.

Виж предния пост.

дам стана всичко е наред вече благодаря на всички :lol:
 

Горе