просрочване/проблем с преинсталация

mo7ika

Registered
Здравейти! Проблема ми се състой в това, че за да се форматира хард диска на компютъра, който преинсталирам в момента са нужни около 4.5 дена (за момента си върви в порядъка от 1% за 1час форматиране) За сега е на 12%. Предходния проблем се състоеше в загубването на някои биос настройки и това довеждаше до ненамирането на хард диска и до прекратяване на инсталацията на новия уиндоус. Дайте акълец да прекратявам ли форматирането и как да процедирам и какво можех да направя за да го предотвратя?!
 
Еми сега ще ти кажа аз какво правя въпреки, че може да не ти помогне особенно.
Когато си преинсталирам windowsa (говоря за XP) когато стигне частта където се истриват създават дялове истривам всички и създавам един дял C който е 25-30 ГБ и си го правя под NTFS, форматирането ми отнема около 10-15 мин (не съм засичал :D) и когато всичко е готово когато се стигне до десктоп средата от контрол панела създавам новият дял, но ако харда ти е много голям ще отнеме много време докат го форматира и направи NTFS формат така, че избираш опцията бързо форматиране(quick) и дяла се създава за 1-2-3 секунди :D
 
Харда му е 80 или 120 Гб. Преинсталирам го от 2 часа на 26.07 само зареди форматирането. Дяла който форматирам е нов от изтрити преди това дялове.
 
Няма да е лошо да проверите харда за лоши сектори. Толкова дълго форматиране не е нормално освен ако не го форматирате с процесор от 80-те години на миналия век.
 
Прекратявай, то няма смисъл просто.. Според мене се дължи на прецакан южен мост/контролер, който бави супер много.
Пробвай да пуснеш наново инсталацията и не се плаши, че ще прецакаш хард диска, давай смело!

Ако не стане.. пробваш харда на друг компютър и го тестваш, както казаха за лоши сектори!
 
Както казаха провери за лоши сектори и както аз ти казах когато стигнеш да работата с дяловете просто истрии всички съществуващи дялове и го създай на новос някфа минимална големина нужна за вindowsа а другият дял го направи през работната среда(Котрол панела)
 

Горе