пхп скрипт до админа

mute

Registered
разгледах този скрипт които е за коментар и го преработих защото ми трябва нещо подобно за което вече те бях питал значи направих смедното виж http://100.maxcom-bg.com/fmbg/sendplayers.html
обаче сега трябва и малко помощ от теб понеже искам всеки които попълни формуляра да се създават 4 хтмл документа като информацията да се избира в кои да се записва според ПОСТ : вратар / защитник / полузащитник / нападател това немога да го направя ето как преработих пхп-то ти
Код:
<?php


$name=$HTTP_POST_VARS['name'];
$nat=$HTTP_POST_VARS['nat'];
$team=$HTTP_POST_VARS['team'];
$age=$HTTP_POST_VARS['age'];
$position=$HTTP_POST_VARS['position'];
$price=$HTTP_POST_VARS['price'];

if (file_exists("playerslist.html"))

{

$table = 

'


<tr>               
                  <td width="100">
                <b> <font color="#eaeaea"> '.$name.'</b>
                   </td>

                <td width="100">
                 <b><font color="#FF0000">'.$nat.'</a>
</td></b>
                     
                              
 <td >
              <b> <font color="#5053FD">   '.$team.'</b>
                   </td>

                 <td width="30">
            <b> <font color="#00C400">     '.$age.'</b>
                 </td>


                 <td width="30">
            <b> <font color="#ff0000">     '.$position.'</b>
                 </td>
				 
				 <td width="30">
            <b> <font color="#ff0000">     '.$price.'</b>
                 </td>
				 
				                 

</tr>
 '; 

}



else









{


$table = 

'

<head>
<meta http-equiv="Content-Type"
 content="text/html; charset=windows-1251">
</head>
<body bgcolor="#5c60ce">
<table border="1">
<tr>               
                  <td width="200">  <b>
                 <font color="#cccccc"> Име </b>
                   </td>

                <td width="100"><font color="#cccccc"><b>Националност </td></b>
                     
                              
 <td width="150">
              <b> <font color="#cccccc"> Отбор</b>
                   </td>


                 <td width="30">
            <b> <font color="#cccccc">Години</b>
                 </td>


                 <td width="40">
            <b> <font color="#cccccc">Позиция</b>
                 </td>
                
				<td width="50">
            <b> <font color="#cccccc">Цена </b>
                 </td>

</tr>
<tr>               
                  <td width="100">
                <b> <font color="#cccccc"> '.$name.'</b>
                   </td>
                <td width="100">
                 <b><font color="#cccccc">'.$nat.'</a></td></b>
                     
                              
 <td width="100" >
              <b> <font color="#cccccc">   '.$team.'</b>
                   </td>

                 <td width="30">
            <b> <font color="#cccccc">     '.$age.'</b>
                 </td>


                 <td width="30">
            <b> <font color="#cccccc">     '.$position.'</b>
                 </td>
				 
				 <td width="30">
            <b> <font color="#cccccc">     '.$price.'</b>
                 </td>
                

</tr>
 '; 
}








 								   			
$fp = fopen ("playerslist.html" ,"a");

                              fwrite($fp, $table );
                               fclose($fp);




echo "благодарим ви за изпратения играч";							   
									   							   													   							 							   							   							
?>
 

cracking

Registered
Виша аз как съм го направил.

Код:
switch($_REQUEST[page])
{
 case 1: $table_name = "info_his"; break;
 case 2: $table_name = "info_geog"; break;
 case 3: $table_name = "info_physics"; break;
 case 4: $table_name = "info_astro"; break;
 case 5: $table_name = "info_bio"; break;
 case 6: $table_name = "info_other"; break;
}
Само че при мене се записва в база данни.Твоето трябва да стане така

Код:
switch($_REQUEST[page])
{
 case 1: $file_name = "vratar.html"; break;
 case 2: $file_name = "zashtitnik.html"; break;
 case 3: $file_name= "polyzashtitnik.html"; break;
 case 4: $file_name = "napadatel.html"; break;
}

а в HTML кода трябва да ти е така :


Код:
<select name="page"
<option>Изберете категория</option>
<option value="1">Вратар</option>
<option value="2">Защитник</option>
<option value="3">Полузащитник</option>
<option value="4">нападател</option>
</select>
Главно ако нямаш value трябва да сложиш защото така ще се избират.Трябва на мястото на файла който ще записваш да сложиш $file_name


Има и още един начин начин.В PHР кода пишеш
$page = addslashes($page);
Но трябва да създадеш променлива с име page $page = $_REQUEST['page']; Като page е името на elect <select name="page" и ще замениш $page с името на файла :wink:

Дано съм ти помогнал. :wink:
 

mute

Registered
мерси cracking но неразбирам от пхп и незнам каде точно да го слова това аз просто погледнах скрипта на админа :) и го редактирах.
Админе знам че си мн зает когато имаш време го напиши не е чак толкова спешно но се надявям до 1 ноември да заварша саита си :)
 

cracking

Registered
Еми хубо щом Бобито се е заел той да го направи :twisted:
Ади ве моляте погледни http://web-tourist.net/forum/viewtopic.php?p=315#315
 

Admin

Registered
Първо да кажа, че ако си на linux както знаеш трябва папката да е 0777.

Ето файла sendplayers.html
Код:
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1251">
<title>[FM Bulgaria]</title>
<style type="text/css">

</style></head>

<body>
<table  style="width: 20%" align="center" valign="top">
  <tr>
    <td bgcolor="5c60ce"><p class="style1">Име:<BR>

  <FORM action=comments.php method=post target="_blank"> 
  <input name=name>

Националност:  

<BR>
  <input name=nat>

<p class="style1">Отбор: 

<BR> 
  <input name=team>
<p class="style1">
Години:
:<BR> 
  <input name=age>
</p>

<p class="style1">Цена:
<br> 
  
  <input name=price>
<p class="style1">Пост:<Br>
 
  <select name="position" class="form">
    <option value="1">Вратар</option>
    <option value="2">Защитник</option>
    <option value="3">Полузащитник</option>
    <option value="4">Нападател</option>
  </select>
</p>
<span class="style1">
<INPUT type=submit value="Изпрати">
</span></td>
  </tr>
</table>
<p align="center" class="style1"><strong>Tази функция е налична само за FM 2006 </strong></p>
</body>
</html>

ето файла comments.php:

Код:
<head> 
<meta http-equiv="Content-Type" 
 content="text/html; charset=windows-1251"> 
</head> 

<?php 
$name=$HTTP_POST_VARS['name']; 
$nat=$HTTP_POST_VARS['nat']; 
$team=$HTTP_POST_VARS['team']; 
$age=$HTTP_POST_VARS['age']; 
$position=$HTTP_POST_VARS['position']; 
$price=$HTTP_POST_VARS['price']; 
$ip = getenv("REMOTE_ADDR");

if ($name==''||$nat==''||$team==''||$age==''||$price=='')
{echo "Нe сте попълнили всички полета";
exit;}

if ($position=="1")
{$file = '1.html';
$position= 'вратар';
}
elseif ($position=="2")
{$file = '2.html';
$position= 'защитник';
}
elseif ($position=="3")
{$file = '3.html';
$position= 'полузащитник';
}
elseif ($position=="4")
{$file = '4.html';
$position= 'нападател';
}
else 
{exit;}

if (file_exists($file)) 
{ 
$table = 
' 
<tr>                
                  <td width="100"> 
                <b> <font color="#cccccc"> '.$name.'</b> 
                   </td> 

                <td width="100"> 
                 <b><font color="#cccccc">'.$nat.'</a> 
</td></b> 
                      
                              
 <td > 
              <b> <font color="#cccccc">   '.$team.'</b> 
                   </td> 

                 <td width="30"> 
            <b> <font color="#cccccc">     '.$age.'</b> 
                 </td> 


                 <td width="30"> 
            <b> <font color="#cccccc">     '.$position.'</b> 
                 </td> 
             
             <td width="30"> 
            <b> <font color="#cccccc">     '.$price.'</b> 
                 </td> 
             </tr> 
 '; 

} 
else 
{ 
$table = 

' 

<head> 
<meta http-equiv="Content-Type" 
 content="text/html; charset=windows-1251"> 
</head> 
<body bgcolor="#5c60ce"> 
<table border="1"> 
<tr>                
                  <td width="200">    <b> 
                 <font color="#cccccc"> Име </b> 
                   </td> 

                <td width="100"><font color="#cccccc"><b>Националност </td></b> 
                      
                              
 <td width="150"> 
              <b> <font color="#cccccc"> Отбор</b> 
                   </td> 


                 <td width="30"> 
            <b> <font color="#cccccc">Години</b> 
                 </td> 


                 <td width="40"> 
            <b> <font color="#cccccc">Позиция</b> 
                 </td> 
                
            <td width="50"> 
            <b> <font color="#cccccc">Цена </b> 
                 </td> 

</tr> 
<tr>                
                  <td width="100">  
                <b> <font color="#cccccc"> '.$name.'</b> 
                   </td> 
                <td width="100"> 
                 <b><font color="#cccccc">'.$nat.'</a></td></b> 
                      
                              
 <td width="100" > 
              <b> <font color="#cccccc">   '.$team.'</b> 
                   </td> 

                 <td width="30"> 
            <b> <font color="#cccccc">     '.$age.'</b> 
                 </td> 


                 <td width="30"> 
            <b> <font color="#cccccc">     '.$position.'</b> 
                 </td> 
             
             <td width="30"> 
            <b> <font color="#cccccc">     '.$price.'</b> 
                 </td> 
                

</tr> 
 '; 
} 
 $fp = fopen ($file ,"a"); 
fwrite($fp, $table ); 
fclose($fp); 

echo "Благодарим ви за изпратения играч";                         
                                                                                                                                                                                            
?>

Този php файл ще създава 4 html файла:
1.html за вратарите
2.html за защитниците
3.html за полузащитниците
4.hml за нападателите

Има и защита:
В сорс кода на тези 4 файла се записва ip адреса на този
който праща играчите.
Това е в случай че някой почне да ти пише гадости в формуляра.
Просто поглеждаш сорс кода на html страницата където е записана простотията
и то си пише вътре:
"Този играч е изпратен от IP адрес еди кой си.
Ако имаш такъв проблем ще ти кажа как да блокираш IP адреса.
Има урок на тази тема.
 

mute

Registered
благодаря.
какво забелязах какато ти ми казах направих папката да е 0777 и като пробвах ми излезе някаква грешка върнах отново папката на 0755 и си проработи а сървера в линукс интересно що ли става така но както и да е важното е че работи пак благодарности
 

Admin

Registered
mute каза:
благодаря.
какво забелязах какато ти ми казах направих папката да е 0777 и като пробвах ми излезе някаква грешка върнах отново папката на 0755 и си проработи а сървера в линукс интересно що ли става така но както и да е важното е че работи пак благодарности

Да.
Сървърът ти така е настроен.
 

mute

Registered
a това можели да ми направиш http://stdelev.5gigs.com/sendplayer.html
пробвах сам ама както обикновено неуспях :( тука трябва да се саздават 16 хтмл фаила да речем с имена 11 12 13 14 21 22 23 и т.н.т. немора е сащо ПОСТ и КАТЕГОРИЯ да не се записват в хтмл те да служат само за разпределение.
 

mute

Registered
аз пробвах така

if ($position=="1" $categoria="1")
{$file = '11.html';
$position= 'вратар';
}
elseif ($position=="1" $categoria="2" )
{$file = '12.html';
$position= 'вратар';
}
и т.н.т.

явно трябва да намеря малко време и да я прочета тая книжка пхп5 че поне малко да се светна в пхп
 

mute

Registered
ПРОБЛЕМ
изписвами тази грешка този скрипт си работи на моя компютър но не и на хостинга!!!
Warning: fopen(4.html): failed to open stream: Permission denied in /home/mute/public_html/players/ft/comments.php on line 153

Warning: fwrite(): supplied argument is not a valid stream resource in /home/mute/public_html/players/ft/comments.php on line 154

Warning: fclose(): supplied argument is not a valid stream resource in /home/mute/public_html/players/ft/comments.php on line 155
kick off FM


промених пермисионс на 0777 но пак нестава ето и скрипта
Код:
<head>
<meta http-equiv="Content-Type"
 content="text/html; charset=windows-1251">
</head>

<?php
$name=$HTTP_POST_VARS['name'];
$nat=$HTTP_POST_VARS['nat'];
$team=$HTTP_POST_VARS['team'];
$age=$HTTP_POST_VARS['age'];
$position=$HTTP_POST_VARS['position'];
$price=$HTTP_POST_VARS['price'];
$post=$HTTP_POST_VARS['post'];
$ip = getenv("REMOTE_ADDR");

if ($name==''||$nat==''||$team==''||$age==''||$price=='')
{echo "Нe сте попълнили всички полета";
exit;}

if ($position=="1")
{$file = '1.html';
$position= '1';
}
elseif ($position=="2")
{$file = '2.html';
$position= '2';
}
elseif ($position=="3")
{$file = '3.html';
$position= '3';
}
elseif ($position=="4")
{$file = '4.html';
$position= '4';
}
else
{exit;}

if (file_exists($file))
{
$table =
'
<tr>               
                  <td width="100">
                <b> <font color="#000000"> '.$name.'</b>
                   </td>

                <td width="100">
                 <b><font color="#000000">'.$nat.'</a>
</td></b>
                     
                             
 <td >
              <b> <font color="#000000">   '.$team.'</b>
                   </td>

                 <td width="30">
            <b> <font color="#000000">     '.$age.'</b>
                 </td>


                 <td width="30">
            <b> <font color="#000000">     '.$position.'</b>
                 </td>
				 
				 <td width="30">
            <b> <font color="#000000">     '.$post.'</b>
                 </td>
             
             <td width="30">
            <b> <font color="#000000">     '.$price.'</b>
                 </td>
             </tr>
 ';

}
else
{
$table =

'

<head>
<meta http-equiv="Content-Type"
 content="text/html; charset=windows-1251">
</head>
<body bgcolor="#5c8344">
<table border="1">
<tr>               
                  <td width="200">    <b>
                 <font color="#000000"> Име </b>
                   </td>

                <td width="100"><font color="#000000"><b>Националност </td></b>
                     
                             
 <td width="150">
              <b> <font color="#000000"> Отбор</b>
                   </td>


                 <td width="30">
            <b> <font color="#000000">Години</b>
                 </td>


                 <td width="40">
            <b> <font color="#000000">N*</b>
                 </td>
				 
				 <td width="30">
            <b> <font color="#000000">Пост</b>
                 </td>
               
            <td width="50">
            <b> <font color="#000000">Цена </b>
                 </td>

</tr>
<tr>               
                  <td width="100"> 
                <b> <font color="#000000"> '.$name.'</b>
                   </td>
                <td width="100">
                 <b><font color="#000000">'.$nat.'</a></td></b>
                     
                             
 <td width="100" >
              <b> <font color="#000000">   '.$team.'</b>
                   </td>

                 <td width="30">
            <b> <font color="#000000">     '.$age.'</b>
                 </td>


                 <td width="30">
            <b> <font color="#000000">     '.$position.'</b>
                 </td>
				 
				 <td width="30">
            <b> <font color="#000000">     '.$post.'</b>
                 </td>
             
             <td width="30">
            <b> <font color="#000000">     '.$price.'</b>
                 </td>
               

</tr>
 ';
}
 $fp = fopen ($file ,"a");
fwrite($fp, $table );
fclose($fp);

echo "kick off FM";                         
                                                                                                                                                                                           
?>
 

Admin

Registered
mute каза:
благодаря.
какво забелязах какато ти ми казах направих папката да е 0777 и като пробвах ми излезе някаква грешка върнах отново папката на 0755 и си проработи а сървера в линукс интересно що ли става така но както и да е важното е че работи пак благодарности

Пробвай файловете да са 0755.
 

mute

Registered
да мерси ама съм леко Тъп промених само папките без фаиловете сетих се ама късно на 0777 стана :)
 

Горе