руски посещения в моя блог

BitArt

Registered
Здравейте отново братлета. Тоя месец вече е 3-тия откакто съм пуснал сайта си онлайн. За сега съм доволен от него НО имам много странни посетители. Всъщност когато погледна в статистиката там посещенията са изцяло от България, но от всички 80 коментара в сайта ми имам само 1 български. В началото не приемах това на серизно и не ми пукаше, но напоследък започнах да си мисля, че това може би е проблем. Все пак през тези 2 месеца от всичките "български" посещения е странно че в българска зона пишат руснаци. Вие какво мислите по темата?

Да найстина е странно. И аз получавам доста регистраций в форумът ми не са спам, но са руски. Не пишат не правят каквото и да е незнам и аз защо се регват.

Мене не ми пречат няколко руски коментара, но се чудя защо след като всички посещения са от България има само руски коментари и никакви българки.

Може би ползват проксита, или просто някой си упражнява руският в твоят блог :D

Да но пък сайтовете и пощите които записват при всеки коментар са руски, което не говори нищо ама ддз.

ето изпитаната рецепта на бай ти Иван(sandprince), за Анти-Руски Спам (АРС) :D

1. правиш настройка от админ панела новите коментари на потребители които за първи път пишат в блога ти винаги да бъдат минавани през одобрение.
2. сваляш си от официалния сайт на wordpress плъгина Akismet
3. инсталираш го
4. около месец, ама не повече ставаш магнит за руски спам и на ден триеш и блокираш по около 10-тина. Най-добре направо ги блокирай, а тези които вече имаш ги трий.
5. блокираш всички руски коментари които видиш
6. след тоя месец ако изтриеш по 1-2 руски спама-коментара на седмица пак хуу...

вярвай ми действа :?: :?: :?:

Aksiment-а не винаги помага. За тази цел аз използвам допълнителна добавка (plugin) - Challenge

От както я инсталирах и настройх, нямам нито един spam коментар.

П.С: Разбира се и Aksiment-а си ми е активиран.

Пак казвам.
Ако забраните на потребителите които имат инсталиран руски на компа си
да пишат ще минете леко.
Направо ще им скъсате нервите, защото както и да влиза, ако ще през прокси ако ще през крокси пак не може да пише нищо и най-лошото е, че няма да се сети по какво го хващате .

Та.
Ако искаш да късаш нервите на някой руснак това е начина.

admin каза:
Пак казвам.
да пишат ще минете леко.
Направо ще им скъсате нервите, защото както и да влиза, ако ще през прокси ако ще през крокси пак не може да пише нищо и най-лошото е, че няма да се сети по какво го хващате .

Та.
Е да ама как става с JS се проверява на браузъра езика?

lam3r4370 каза:
admin каза:
Пак казвам.
да пишат ще минете леко.

Та.
Е да ама как става с JS се проверява на браузъра езика?

С php става.
Може и с JS да става .. но с php е по сигурно.

Код:
<?
echo getenv("HTTP_ACCEPT_LANGUAGE");

?>

и търсиш в тази променлива дали съдържа ru .
Не дали е равна на ru а дали съдържа.
Проблема обаче е, че има и БГ потребители които имат и двата езика.
Ако искаш по добре проверявай дали променливата
съдържа ru но в същото време не съдържа bg .

Ето какво направих за 1 минута
Код:
<?php
$get = getenv("HTTP_ACCEPT_LANGUAGE");
if($get == "ru") {
	echo "Go away!!!";
	exit();
}
if(preg_match("/ru/i",$get,$bb) && !preg_match("/bg/i",$get,$bb)){
	echo "Go away!!!";
	exit();
}
if(preg_match("/ru/i",$get,$bb) && preg_match("/bg/i",$get,$bb)) {
	//КОД

}
?>

А вие обръщате ли внимание на руските коментари защото аз виждам някои интересни. Например има някои дето ме питат дали можело да копират уроци от моя блог в техния, а днес получих и коментар от руснак дето иска реклама в блога ми. :D
Руснаците пиат все хубави неща много жалко че не са от българи.

Горе