скорост на wamp server

the_end

Registered
здравейте, реших да си инстална wamp server, че да си пробвам разни системи и скриптове на локалхоста за по бързо, е да ама не ... тествам си разни модули на друпал и джумла обаче много бавно зарежда ... а уж на локалния трябваше да става много по бързо отколкото на хоста ... как мога да си ускоря работата? пуснал съм само mod_rewrite на апачето ... нещо друго трябва ли да пусна или какво трябва да направя за да ми зарежда по бързо
 
забравих да спомена (ако е от значение де) че съм с уиндоус 7 ултимейт
 
Провери няколко неща.
1. Логовите файлове (понякога са с голям размер 10МБ+)
2. Провери логовите файлове за грешки или редове за Encountered too many errors accepting client connections
3. Възможна несъвместимост на UTF-8 в MySQL5 към PHP .

Ето и темата (английски език)
click here
 
от логовете най-големия е 485кб
wampa е само на 3 дена и не е успял да събере чак толкова много логове
сега ще я прегледам тая тема да видя и там какво има ..
 
не е и заради mysql-a ... сложих версия 4.1.22 но ефекта е минимален ... вместо по 12сек сега чакам по 10сек за зараждане на страница ..
в wamp пакета са включени
mysql 5.5.20
php 5.3.10
apache 2.2.21
някой ще ми препоръча ли версии за mysql,php и apache .. може би с някой по стари версии ще стане работата
 
Защо не пробваш направо със XAMPP има повече възможности а и когато го ползвах ми се виждаше по стабилен отколкото wamp
 
незнайно защо при xaampp въобще не искаха да тръхнат mysql-a и apache-то... даже ми казваше че са ми заети портове 25 и 80 а съм ги освободил .. локалхоста въобще не ми го зареждаше ... даже дейнсталирах скайпа въпреки че му бях задал да ползва друг порт и пак нищо и накрая реших да ползвам wamp той си тръгна без проблеми като изключим това че ми зарежда бавно страниците
 
Попринцип като инсталираш XAMPP ако ти даде че са заети портовете спокойно можеш да рестартираш машинката и ще се оправи. в 90% от случаите когато съм инсталирал или помагал на някой със ксамп рестарта е вършил перфектна работа.
 
подкарах го xampp-a най-накрая ... но и с него си е един малък ужас ... даже мисля че върви още по бавно ... просто е ужас ... една система не мога да подкарам като хората а мислех да си ги правя на локала за по бързо и после да ги мятам на хоста ... е да ама май ще си бачкам само на хоста и това е :cry:
 
Да ти кажа чесно не удобрявам Windows 7 Ultimate като операционна система. Прекалено много ресурс дърпа.
Изпробвал съм почти всички версии на седмицата и мога да ти кажа че професионалната се оказа най-стабилна както за 32 така и за 64 битов OS.

Разликата между про-то и улти-то е почти никаква освен криптирането на файлове и директории и това че можеш да ползваш няколко езика за системата.

Но като цяло улти-то дърпа по-голям ресурс.

П.П. ето ти таблица за сравнение . windows7

И нека да отбележа. Това че ултимейта е последна версия не значи че е по стабилна и по-добра.

На моя лаптоп съм със Professional 64 bit и не съм преинсталирал ОС от както съм го сложил
 
е не ми се връща на XP .. даже не го помня вече как изглеждаше ... освен да хвана да го преинсталирам .. той е на малко над половин година ... да сложа едно про на 7-мицата ? принципно мога да се сдобия с оригинално про но то е още откакто излезе въобще 7-мицата и нещо бъгваше а с ултимейта вървеше много по добре ... освен да дръпна едно про от замундата и да го преинсталирам ...
 

Горе