SandPrince
Registered
почнах да уча флаш (тоя път вече сериозно), за сега се получават нещата, ама колкото повече напредвам ми идват идеи които искам да реализирам.
идеята е следната:
имам примерно картинка с огромна резолюция сглобена във фотошопа.
картинката се слага във флаша като от нея се показва само една част.
и тук се намесва идеята - как да направя че като движа курсора в ляво, дясно, горе, долу - да зарежда останалата част от картинката.
Т.е. да проследява движението на мишока и да зарежда другите части от голямата картинка.
за да не пускам нова тема, да не става спам, искам да питам още нещо:
1. от къде да се сдобия с книга за action script 2/3 - за купуване става дума. коя бихте препоръчали.
2. как най-добре се вмъква флаша в сайт така че хем да е валиден кода, хем да влияе добре на СЕО-то че и да изглежда добре
3. как да сложа флаша в сайта с прозрачен фон
идеята е следната:
имам примерно картинка с огромна резолюция сглобена във фотошопа.
картинката се слага във флаша като от нея се показва само една част.
и тук се намесва идеята - как да направя че като движа курсора в ляво, дясно, горе, долу - да зарежда останалата част от картинката.
Т.е. да проследява движението на мишока и да зарежда другите части от голямата картинка.
за да не пускам нова тема, да не става спам, искам да питам още нещо:
1. от къде да се сдобия с книга за action script 2/3 - за купуване става дума. коя бихте препоръчали.
2. как най-добре се вмъква флаша в сайт така че хем да е валиден кода, хем да влияе добре на СЕО-то че и да изглежда добре
3. как да сложа флаша в сайта с прозрачен фон