спам

Статус
Not open for further replies.

ggenov

Registered
Иска да прави измама. Импресиите на един сайт да се трупат, като импресии и на друг. Това не се толерира от рекламодателите :)
Демек да влезаш в сайта shashma.eu и това да изгенерира една импресия за shashma.eu и една за izmamnik.eu :)
И аз ли не съм разбрал какво искаш?

П.П.
По принцип има начин как да се направи но не е редно да се прави и за това няма да кажа нито дума по въпроса. И не е нужно дори да има банер.

А инъче линка към банера си е все едно сваляне на файл. Както знаеш импресиите се отчитат най-често от някакви java скриптове. И понеже няма как при сваляне на картинка да се изпълни java срипт, няма и как да го отчетеш това като импресия. Единствено можеш да го броиш като импресия ако статистиката за това е на база access лог на web server-а обработен с някакво програмче като awstats да речем и да си го ползваш за собствени нужди. Или пък да сервираш банера през PHP и да тъпчеш статистика в някава твоя си база.

ОХ БОЖЕ НЕ ! Каква измама бе, точно обратното, искам хората закупили реклама при мен, да получават импресиите, които получава банера им при мен ! Измама съм искал да правя хаха .. :)

@ggenov МНОГО, АМА АЦКИ МНОГО НЕПОДГОТВЕН СЕ ИЗКАЗВАШ ! Знам какво е iframe, и предполагам, за него говориш, НЕ, не искам да мамя ! Закупувайки реклама при мен, тяхните банери освен да отчитат кликовете върху тях, аз отчитам и импресиите, които получават самите банери докато се показват, защото е с банер ротация скрипта, но тези импресии нямат никакав смисал, тей като те се отчитат само върху самият банер, а не и върху сайта, за това исках сайта закупил реклама да ги получава, а не просто да си се трупат там .. и да не вършат никаква работа :lol:

@ggenov като пишеш в моя тема, и ме обвиняваш, че ще правя измама, моя работа ще е ! Защо да е измама, като човека си е платил да му рекламирам сайта ? Измама е ако аз печеля на техен гръб, а в случая аз даже нямам ползва от цялата тази работа, аз го правя за хората, които си плащат, те плащат аз искам най-доброто за тях, ако това е измама добре ! Като според теб, аз ще си правя пари на твой гръб, няма да влизаш в сайта ми, да правиш импресии на сайтовете, които се рекламират при мен и това е ! Айде ако нямаш отговор на главния въпрос не пиши моля те !

kulov каза:
Измама е ако аз печеля на техен гръб, а в случая аз даже нямам ползва от цялата тази работа, аз го правя за хората, които си плащат,

Я това си изречение го прочети десетина пъти. Хахахахахах.
Хем си плащат хем ти нямаш ник'ва полза. Те на някой друг ли плащат или на теб?

Измама е ако аз печеля на техен гръб, а в случая аз даже нямам ползва от цялата тази работа, аз го правя за хората, които си плащат,

Говорим си за импресиите, а не за рекламата като цяло :lol:

ggenov :shock: я ти си прочети твойто и това което е написал kulov
май си избягал от гората

човека иска да записва точно импресиите за да няма ощетени
ти пишеш глупости

ДА ! Аз ги записвам, просто искам да ги давам на сайта, на чиято реклама съм ги записал, а не просто да си седят.. :lol:

Е така де, нали за това е темата, през времето в което банера седи на страницата, защото както казох има банер ротация, и банера не е само един, и така де през времето в което банера седи на страницата той получава импресии, и исках с някакав скрипт все едно ифрейм, само дето не ифрейм за да не дава и посещения да им се дават тези импресии .. все едно рекламата е в индеха, и при всеки рефреш аз добавям в едно поле броя на тези рефреши (импресии) и след самата заявка за добавянето да се слага да речем някакав скрипт, който осъществява връзка със самият сайт на когто е рекламата, и да рефрешва страницата им.. и така постоянно .. нещо такова ..

@Spamerchots, четеш ли внимателно или, като Дявола Евангелието?

kulov каза:
Е така де, нали за това е темата, през времето в което банера седи на страницата, защото както казох има банер ротация, и банера не е само един, и така де през времето в което банера седи на страницата той получава импресии, и исках с някакав скрипт все едно ифрейм, само дето не ифрейм за да не дава и посещения да им се дават тези импресии .. все едно рекламата е в индеха, и при всеки рефреш аз добавям в едно поле броя на тези рефреши (импресии) и след самата заявка за добавянето да се слага да речем някакав скрипт, който осъществява връзка със самият сайт на когто е рекламата, и да рефрешва страницата им.. и така постоянно .. нещо такова ..
И така ако техния сайт има статистика за импресии, ти ще манипулираш тази статистика като генерираш импресии с някакъв скрипт. Импресии, които са фалшиви, защото не са иницирани от реален потребител видял съдържанието на сайта им а от някакъв скрипт.
Това, което ще постигнеш е тяхната статистика на сайта им да се изкриви. Голям процент от импресиите им да са генерирани от едно IP, един и същ user agent, и водещи до един и същ url от техния сайт. Според мен това само може да им навреди.

Импресия е реално посещения на потребител на сайта. Не скрипт който рефрешва. Защото това вече е измама. Може никой да не спечели, но е измама. Манипулиране на статистиката на импресиите на сайта им.
Прави го не искам да те спирам. Но не се опитвай да ме убедиш, че това е коректно или честно.

kulov каза:
От тази гледна точка не го бях поглеждал, единствено за доброто на сайтовете, които рекламират при мен мислех да го правя, както се сещаш аз не печеля от това да им давам импресии, тази идея ми дойде, защото преди време садържателят на един доста голям сайт в България ми предлагаше реклама в неяговият сайт, и гарантираше по около 500 000 импресии на ден (Голволя за един от най-големите сайтове в България) И си помислих, че тези импресии едва ли ще идват от клиентите на сайта в който аз рекламирам.. Но явно идеята наистина е лоша .. така, че може да локнете темата ..
Аз работя в един от най-големите сайтове в БГ. Този, който ти го е казал или е лъгал или е щял да лъже. За да ти докара 500000 релани импресии на ден от кликане върху банера, трябва да има поне 5 милиона уникални посещения на ден в сайта си.
Такъв сайт в БГ няма :) То няма толкова компютри в БГ :)
Може би е има предвид да ти направи 500 000 импресии (показвания) на банера на ден, което вече е нещо реално и нормално. Сайта за който работя може да ти направи и няколко милиона такива на ден ако си платиш добре.

Е няма да казвам линк, но мисля, че и тук имаше обява, уникалните на ден мисля, че бяха около милион, и наистина бяха толкова, са импресиите незнам, но щом уникалните са милион то импресиите ще са доста :) :?:

Според мен няма БГ сайт, който да прави над милион уникални на ден. По статистика на google. Когато се казва УНИКЛАНО, се има предвид уникално за някакъв период. Някой намалят този период до 2 часа. Тогава може и 10 милиона униклани да направят за един ден. Това също е измама :)

Много сайтове са ми странни относно имресиите им

Уникални: 49 245 Импресии: 571 703

Тук 1 потребител трябва да прави по 1 000 имресии, но едва ли, защото самия сайт не е устроен като за да се клика тук-там

btw искам да попитам, когато имаш сайт с да кажем 10 k уникалниимресиите могат ли да се манипулират лесно?

Това е просто статистика.
Тази статистика има две предназначения:
За собствено ползване
За показване пред рекламодатели

Тази която е за собствено ползване можеш да я манипулираш както си искаш но е безмислено да се лъжеш сам, себе си.
Тази която е за рекламодатели може да е пак твоя собствена или на някой външен сайт за статистики. Такива има много и български и чужди, както и google.
Общо взето големите рекламодатели не са глупави и вярват само на статистиката на google. А в статистиката на google, големите манипулации се забелязват лесно.
Освен ако рекламодателя не е много богат и тъп :)

А примерно брояча е в tyxo нали могат някои да кажем си сложат кода от брояча на една празна страница и с някакъв код да си прави импресии, зашото в много сайтове като им гледам уникалните и импресиите и винаги се учудвам "как тук същото е така, а там така"

В момента съм на тема уникални посещения и импресии (общо взето платената реклама) :?

Всяка статистика може да се манипулира по един или друг начин.
В твоя пример ще постигнеш манипулация, Tyxo едва ли им пука, че го правиш. Ти не лъжеш Tyxo а този, на който ще покажеш статистиката. И ако той се хване значи си постигнал целта си.

Статус
Not open for further replies.

Back
Горе