търсачка

morkov4o

Registered
някой може ли да ми даде готови скриптове на търсачка :
една която да търси в базата данни и 1 която да търси в определена папка
 

mizarck

Registered
Турсене в директория
Код:
<html> 
<head> 
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1251">  
</head> 

<body> 
<center> 
<form action="" method="post"> 
  <label for="select"></label>
  <input type="text" name="searched" maxlength="35" border="0">
  <select name="dir" id="dir">
    <option value="movies/">Филми</option>
    <option value="clips/">Клипове
    <option value="games/">Игри
    <option value="pics/">Картинки
    <option value="softwares/">Програми
    <option value="flash/">Флаш
    <option value="docs/">Документи
    <option value="pages/">Страници
    <option value="subitetles/">Суптитри
    <option value="music">Музика
    <option value="outher/">Друго</option>
    </select>
  <input name="submit" type="submit" value="Търси">
  </form> 

<?php 
$flag=0; 
$dir="$dir"; 
if(isset($_POST['searched'])) { 
foreach(glob($dir."*") as $file) { 
if(@eregi($_POST['searched'], str_replace($dir, "", $file))) { 
echo("<a href='".$file."' target=_blank>".str_replace($dir, "", $file)."</a> <br/>\n"); 
$flag+=1; 
} 
} 
if($flag==false) { 
echo("<h3>Много съжалявам но няма намерен файл с името </h3> <h1> "$searched" 

</h1>"); 
} 
} 
?> 
</center> 
</body> 

</html>
 

Admin

Registered
Harry_Potter_ каза:
Търсене в базата данни:
http://www.it-place.net/index.php?type=dev&rid=5&action=show_tut&srcid=527(сори ама в wt не намерих)

Може да го ползваш за търсене в база данни.

Друг е въпроса, че е писан не за начинаещи.
За да схванеш трябва да пробваш с нещо по-елементарно.


По-принцип е много лесно стига да си създал базата данни и в нея
да има някакви данни .
Щом имаш таблица( таблици ) с данни ще е по лесно да ти даm код за търсене.
Такъв, че с малко разяснение да схванеш как работи.
Създай база данни - качи някакви данни в нея да стане поне 100 реда и след това по лесно ще мога да помогна.

Ето ти и за търсене в директория:

http://web-tourist.net/login/login/view.php?st=451

Създай базата данни.
Направи си една таблица и се научи да записваш и триеш данни от нея.
След това лесно ще мога да ти дам код за търсене и принтване на резултата.
 

Admin

Registered
Ето тука съм дал много прост код с демо.

http://www.web-tourist.net/forum/viewtopic.php?t=1602&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=


В демото има само 3 записа но може да пробваш search-a.

Хубавото на този код е, че е супер прост и може лесно да ти се обясни ако нещо не ти е ясно.

Може да пробваш примерно търсенето на думата "превозно".

Трябва да ти даде 2 резултата.
Ако търсиш "средство" ще даде 1 резултат.

Абе ако има нещо неясно питай.
 

morkov4o

Registered
благодаря :))) мн хора
 

Горе