форма за пращане на mail

kitchenbg

Registered
здравейте, значи имам едно такова допитване: имам форма за пращане на mail от сайта! до тук добре :roll: , обаче идва следния проблем, как може да се направи така че даден (злонамерен) потребител да не се възползва от възможността да праща повече от един mail!
мисълта ми е, да не може да се прави спам? или как може да си настроя пощата да ги разпознава и директно да ги трие? :(
 

Smirnoff

Registered
Да си настроиш пощата да ги разпознава, ме съмнява много дали ще стане.

А сетих се 1 решение :

Да записваш в база данни IP-тата на потребителите които са пратили маил, и при повторния им опит да проверява дали вече не са пратили :)
 

kitchenbg

Registered
а някакъв пример можеш ли да дадеш :(
баси, иначе това е много отвратително ................. олио да ги полее всичките :arrow:
 

kitchenbg

Registered
значи ............. остава ми да си направя нов mail, след което да махна всички Отвратителни форми за пращане на mail :evil:
 

bafitu

Registered
ам може да ползваш такъв вертификационен код (като този дето се пише при някой регистрации цифри,буквички)
ще ти дам моя код (само с цифри е)
може да ти свърши за сега някаква работа.. незнам ботовете дали ще го минат и него .. но аз си ползвам тоя и нямам проблеми за сега.
randimage.php
Код:
<?php
session_start(); 
$rand = rand(10000, 99999);
$_SESSION['image_random_value'] = md5($rand);
$image = imagecreate(60, 30);
$bgColor = imagecolorallocate ($image, 255, 255, 255); 
$textColor = imagecolorallocate ($image, 128,128, 128); 
imagestring ($image, 5, 5, 8, $rand, $textColor); 
header("Expires: Mon, 26 Jul 1997 05:00:00 GMT"); 
header("Last-Modified: " . gmdate("D, d M Y H:i:s") . " GMT"); 
header("Cache-Control: no-store, no-cache, must-revalidate"); 
header("Cache-Control: post-check=0, pre-check=0", false); 
header("Pragma: no-cache"); 
header('Content-type: image/jpeg');
imagejpeg($image);
imagedestroy($image);
?>
прави някакво произволно число от 10000 до 99999
и създава сесия
после във скрипта (дето праща майла) слагаш проверка
ако въведените цифрите неотговарят на сесията:
Код:
if(md5($_POST['randimage_txt']) != $_SESSION['image_random_value']){ echo "greshka";exit;}else {...mail scripta }
разбира се във формата за пращане на майл слагаш :
Код:
<img src="randimage.php">
<input type="text" name="randimage_txt" size="3" maxlength="5" >
ако нещо нестава , питай :)
ЕДИТ:
опа сега прочетох няколко пъти опс :) .. аз мислех , че за ботовете става флоода.. ам то с това до някъде пак може да спреш .. всеки път трябва да въвежда цифрички :D
 

Горе