форум/сайт логване

Access

Registered
как може да стане прозорчетата който са за логване да са тези от форума :)
демек логването в сайта и форума да е едно и също :)

и за регистрацията мислех да питам ама там май няма да стане номера 8)
 

NetCutter

Registered
Този въпрос е зададен тука поне 15 пъти :wink:
Като за регистрацията в сайта използваш базата данни от форума :wink:
 

Access

Registered
еми дай едно линкче де ;)

аз намерих една ама не разбрах нищо от нея :roll:

дай ми някакви линкчета да ги видя тез теми :p
 

bizarre

Registered
Access каза:
еми дай едно линкче де ;)

аз намерих една ама не разбрах нищо от нея :roll:

дай ми някакви линкчета да ги видя тез теми :p

Дръпни си някой безплатен форум, виж таблицата с потребителите в БД и формата за логин.
Слагаш я направо на самия сайт и където във форума има връзка към нея я редиректваш към тази, която си сложил на сайта. Ако искаш може и да не го правиш последното, защото като влезе посетителя във форума той сам си прави проверка дали потребителя се е идентифицирал.
А в самия сайт include "session.php"; (например) и си готов.
 

Access

Registered
нещо нищо не разбрах :?

тук бях меркал,че има във форума някаде като урок ма сега немога да го намера :eek:
 

bizarre

Registered
Ще опитам да го напиша по-просто.
Имаш сайт и отделно форум, който ще (си) интегрираш в самия сайт (както тук е интегриран phpBB форума).
Предполагаме, че вече си инсталирал и настроил форума.
Намираш измежду всички файлове в директорията, където е инсталиран форума PHP файла за вход. (login формата)
Отваряш го този файл с някакъв редактор и копираш необходимия ти сорс код. След това си правиш към самия сайт една страничка за логин и слагаш там сорса.
В началото на сорса на всички страници слагаш този ред:
<?php include "session.php"; ?>

Като session.php е образно казано. Това е файла, който проверява дали потребителя се е логнал в сайта или не. Ако е, не му иска име и парола, ако не е му излиза формата за регистрация или съобщение каквото си искаш.
 

Горе