1816 - Измама със смс-и

nobody21

Registered
Здравейте,хора днес бях измамен със едни смс-си от 4.80 !!
Смс-а е към номер 1816..... :@

Значи казаха ми че пращам за някакво момче за операция на костен мозък....
И пратих един пишеше че услугата е невалидна че няма такъв акаунт ...
И така той вика пробвай пак услугата не работи пробвахме 6 пъти
Сметка на телефона ми беше 3.06 лева !
След като пратих смс-сите уш по 60 стотинки стана 27.07 :@:@:@:@ !!!!

Така де може ли по някакъв начин да ги глобят или да си върна взетото !?
И дали знаете от коя фирма е този номер 1816 ? Да им кажа едно здрасти... :@:@:@ !

SMS провайдъра не е виновен, виновен е този който в случая лъже или се опитва да измами хората по някакъв начин. Той може да е настроил самия перфикс да изпраща автоматично генерирано съобщение със текст НЕВАЛИДНО СЪБОЩЕНИЕ, за което хората си мислят че не ги таксуват, но не е така ... За съжаление обаче няма начин да ти "върнат взетото" по никакъв начин, можеш просто да се оплачеш на SMS доставчика, който използва този потребител, виж перфикса и провери към коя фирма се използва номера и подобен перфикс.

незнам на тоя който ме измами в скайпа се пише xkorem и когато се запознахме каза че е собственик на mysite-bg.com

незнам как се казва..

Мисля, че се казва Ангел Цветков или Ангел Цанков нещо от тези двете мисля, че беше ..

а мошенник ли е попринцип ...
и има ли някакви начини да го нагъзят и да си върна парите ?

xaax точно той е ;)
Код:
[10:11:11] xKorem: zdr,moje li da mi help s 1 SMS za saita?
[20:19:32] LiSicHkA: Какъв СМС?
[20:24:11] xKorem: ami
[20:24:15 | (20:24:16 — редактирано)] xKorem: za blagotvoritelnost
[20:24:16] xKorem: na 1 priqtel
[20:24:18] xKorem: ?

За жалост нищо не може да се направи според мен.. Най-много да whois-неш домейна mysite-bg.com да видиш от кого е регистриран, и адреса да отидеш и да го натупаш :)

nobody21 каза:
незнам на тоя който ме измами в скайпа се пише xkorem и когато се запознахме каза че е собственик на mysite-bg.com

незнам как се казва..

Знам го този неска и мен се опита да ме прецака да му изпратя СМС за да спечели няква награда :D

[09:32:21] xKorem каза: zdr moje li da mi help za saita?
[09:38:08] •ҳҲҳ•Навътре в нещата•ҳҲҳ• каза: koi sait (think)
[09:38:30] •ҳҲҳ•Навътре в нещата•ҳҲҳ• каза: za ?
[09:38:46] xKorem каза: za popuralizaciq
[09:39:04] •ҳҲҳ•Навътре в нещата•ҳҲҳ• каза: v smisul (think)
[09:39:15] xKorem каза: da razvivam saita
[09:39:16] xKorem каза: dulga istoriq
[09:39:18] xKorem каза: :)
[09:39:25] •ҳҲҳ•Навътре в нещата•ҳҲҳ• каза: e toi e razvit :D
[09:39:30] •ҳҲҳ•Навътре в нещата•ҳҲҳ• каза: kakvo poveche iskas :D
[09:39:48] xKorem каза: moje li ?
[09:39:48] xKorem каза: da spechelq 1 nagrada.
[09:39:52] xKorem каза: shte mi helpne6 li ?
[09:39:57] xKorem каза: 60 stotinki e..
[09:40:04] •ҳҲҳ•Навътре в нещата•ҳҲҳ• каза: sms li (think)
[09:40:21] xKorem каза: da
[09:40:57] •ҳҲҳ•Навътре в нещата•ҳҲҳ• каза: ami ne nqma da ti pomogna ;)

хахаха братле събрахме се доста хора може ли да говорим с някой ще го направят на нищо :)

ако искате да прочетете цялата хронология вижте тук : http://famous-scripters.net/hronologiq.txt

Може ли да сте толкова "leki" бре?!?!
Земете засечете сесията на ip-то му и ходето му потрошете главата.
Какво се занимавате с него немога да разбера.

Такива тъпи лапета - само като им проверя ip-то и им кажа примерно:
"А искаш ли да дойда утре в <града от където е ip-то> и да ти смеля кокалите, измамник малък недорасъл" - и даже ме блокват в скайп от страх.

Какво се занимавате - преди бяха същите по апартаментите.
Директно го поканих в нас - земах му всички материали, които носеше и не го пуснах да си ходи. Дръннах на кварталния - дойде, закопча го и си го отведе в РПУ-то.

Че и нагли - изполват болести - Да ги хване всяка болест с която мамят и си позволяват да лъжат!

Защо се занимавате с такива неща.
Проверявайте преди да почнете да пускате СМС-и да помагате.
Има хора които използват доверието и добротата за да печелят.
Не се поддавайте.

Абе какво да ви говоря. Измами има. И мен са ме мамели как ли не.
Просто трябва да се внимава повече.

admin каза:
Защо се занимавате с такива неща.
Проверявайте преди да почнете да пускате СМС-и да помагате.
Има хора които използват доверието и добротата за да печелят.
Не се поддавайте.

Много си прав тук админе ние българите сме добри същества и се връзваме на най малкото нещо.. Но най-добре преди да изпращате СМС проверете ип намерете малко повече информация за човека и т.н :)

admin братле тоя горе е прав прос си боя немисе ходи до софия ще го испотроша разбирате ли кво ми е в момента ....

Защото не сме много добре с парите и имам по малак брат бебе :@::@:@:@:@:@:@:@

Аве да ти кажа честно ти сиси виновен. Как може да пращаш смс а дори не знаеш за какво и кое пращаш? "Нямал пари да пусне сайта"! Като сабира средства да ти каже IBAN, BIC така само със смс..
И мен ведъж един такъв ме измами ама после го е... Намери го и му тури блока! Кой знае още колко ще лъже! :lol:

братле незнам как да го намеря иначе ще си плати яко :)

nobody21 каза:
admin братле тоя горе е прав прос си боя немисе ходи до софия ще го испотроша разбирате ли кво ми е в момента ....

Защото не сме много добре с парите и имам по малак брат бебе :@::@:@:@:@:@:@:@

Приятел спокойствието е от значение.. В тази криза може да се каже че повечето от нас не са много добре с парите :) в последната година продажба на дизайни,сайтове и т.н много намаля пари няма и това си е .. Но не си заслужава да си правиш проблемите човече.. По добре помисли малко и тогава действай..

Търси ли в гугъл за този номер, просто като видях какво излиза...
Но, донякъде си си виновен, като ти видях хронологията, веднага си пратил, не се ли досети, че като иска 2, 3 път има нещо.
Така като го гледам какво пише, не разбира нищо, а "било на техен сървър" :idea:

Да. Този номер се ползва само за измами или други простотии.
Може би трябва да се напраив нещо по въпроса но не съм сигурен какво може да се направи.

Най-малкото да се сложат някакви правила. Надали измамените са само 1 или 2. Фирмата която предоставя услугата трябва да отговаря за техните смс номера. Мобио как могат да контролират смс-ите и измами да няма? При регистрация в мобио има редица правила, които трябва да се спазват. Обади се в комисия за защита на потребителите и се оплачи. Друго не виждам какво може да се направи. Предварително виж къде може да се регистрира такъв номер.

Back
Горе