2 въпроса относно форум

Moonshine_

Registered
Здравейте,

Реших да се пробвам самичък да си напиша форум, пък да видим до къде ще стигна :)

Не ми е ясно обаче, как трябва да се създават категориите? Предполагам и тяхната структура ще се пази в mysql, но как ще се извеждат в индекса, как ще се влиза в тях и т.н. Точно тук ми е най-големия проблем, точно защото не ми е ясно как ще стане.

Другото което искам да попитам е, трябва ми код например за най-активен потребител (по количество мнения), колко създадени теми има същия този потребител, общ брой създадени теми в форума, най-активни теми по отговори и най-активни теми по прегледи..

Структурата на базата
Код:
<?php
require_once ('conf_global.php');

$table = "{$db_prefix}awaiting_activation";
$create = "CREATE TABLE IF NOT EXISTS `$table` (`uid` varchar(250) NOT NULL, `acct_username` varchar(250) NOT NULL, `acct_passhash1` varchar(250) NOT NULL, `acct_email` varchar(250) NOT NULL, `acct_lastlogin_ip` varchar(250) NOT NULL, `date_register` varchar(250) NOT NULL, `kliuch` varchar(250) NOT NULL, `aktiwen` VARCHAR( 1 ) NOT NULL, PRIMARY KEY (`uid`) );";
$create_table = mysql_query($create);
?>

<?php
$table = "{$db_prefix}members";
$create = "CREATE TABLE IF NOT EXISTS `$table` (`uid` varchar(250) NOT NULL, `username` varchar(250) NOT NULL, `password` varchar(250) NOT NULL, `email` varchar(250) NOT NULL, `last_active` varchar(250) NOT NULL, `profile_views` varchar(250) NOT NULL, `acct_lastlogin_ip` varchar(250) NOT NULL, `date_register` varchar(250) NOT NULL, `posts` varchar(250) NOT NULL, `topics` varchar(250) NOT NULL, `forum_gold` varchar(250) NOT NULL, `user_level` varchar(250) NOT NULL, `kliuch` varchar(250) NOT NULL, `aktiwen` VARCHAR( 1 ) NOT NULL, PRIMARY KEY (`uid`) );";
?>

<?php
$table = "{$db_prefix}posts";
$create = "CREATE TABLE IF NOT EXISTS `$table` (`id` varchar(250) NOT NULL, `zaglawie` varchar(250) NOT NULL, `awtor` varchar(250) NOT NULL, `post_date` varchar(250) NOT NULL, `edit_date` varchar(250) NOT NULL, `last_edit_by` varchar(250) NOT NULL, `ip` varchar(250) NOT NULL, `new_topic` varchar(1) NOT NULL, `post` text NOT NULL, PRIMARY KEY (`id`) );";
?>

Back
Горе