2-3 въпроса за сео на един сайт

SandPrince

Registered
Имам няколко въпроса, няма да разтягам лукуми, направо питам:

1. направих си нов дизайн за личния сайт (за тези които са в течение, знаят че това е сигурно 142-та версия..). В този новия обаче всичкото съдържание на сегашния сайт което е г/д 3 страници (без блога ми) е поместено в една единствена страница. Jquery ще има само в панела с проектите ми за да се сменят - акто слайд ще е.
Въпроса ми е - това ще окаже ли негативно влияние върху SEO-то на сайта - по добре ли е да има повече страници, или и 1 стига

2. Разбрах че гугъл вече не взима под внимание ключовите думи. За сега при търсене "уеб дизайнер" в гугъл излизам на 2-ра или 3-та страница.
Важен бил Title-a - там трябвало да насоча вниманието си.

3. Мисля си дадрасна някои статийки като реклама за моя милост в блогове където е позволено. Има блогове където можеш да станеш автор и да публикуваш статии. Това като ход добра идея ли е или мога да си омажа нещата така

Статиите са добра идея.
Ще има ефект ако обаче ти разрешат да пишеш и да слагаш линове.

Дали е на една или на три страници няма да даде голямо торажение стига тези 2 дето ще ги махнеш не са някакви супер индексирани и оптимизирани и
излизат в резултатите вече.
Виж ако махнеш 50-100 страници и оставиш една е друго.
Сайт от една страница не знам как се приема от гоогле.
Просто не съм пробвал за да кажа със сигурност.
Оправял съм се със сайт от 3 страници така, че не мисля, че между 3 и1 няма голяма разлика (или поне не е тройна).

Не знам от къде си разбрал, че гоогле не взима под внимание ключовите думи.
Може би имаш предвид не взима под внимание "тъпотиите", които пишат
някой web специалисти.

админе честно казано другите страници не са индексирани почти...да не кажа хич..
Най-добре се индексира блога към сайта, понеже пиша доста често в него и явно това си оказва влияние.

Някаква идея, колко ключови думи е добре да ползвам?
Имам чустовото че съм наблъскал прекалено много

Код:
<meta name="keywords" content="уеб, уеб дизайнер, свободна практика, уеб, дизайн, сайт, качествен уеб сайт, стандарти, използваемост, функционалност, графичен, дизайнер, freelance, designer, web, аниматион, photoshop, adobe, illustrator, flash, programing, html, css, web 2.0, SEO, реклама, advertising, wordpress, блог, блогър, уебмастър" />

Прекалено много са.
защо не ги докараш до 5.
Ти и на една не излизаш в гоогле пък какво остава за 30.
Избери 5 дето смяташ, че имаш шансове и ги пусни.
Ако почнат да влизат да по други думи (примерно "изработка на банер")
тогава сменяш тактиката и ги добавяш за да засилиш присъствието си.
Примерно имаш сайт за мебели. И се бориш за мебели, мебели, мебели и навсякъде си начаткал тази дума ама нали е трудна и си ан 5 страница примерно.

Обаче влизат на "български мебели". Ти не си очаквал нали. Обаче си на първа страница на 8-мо място.
Веднага слагаш думите "български мебели" в ключовите думи и дескрипшъна и ако трябва и в съдържанието (то така или иначе са там иначе няма да излезе.
Целта е да задържиш това което ти идва и без това на готово.
Пък ще видиш, че ако много влизат на "Български мебели" това ще повлияе и на думата мебели.
Мисли и следи сайта си.
Вече не е лесно да се дигнеш нагоре особено ако сайта ти е статичен и не се
пълни с информация но пак е начин да направиш крачка на някъде.
Оптимизираните сайтове се отглеждат. Изисква време и желание.

Дам и на уебит беше загатнато, че колкото по-напред в тайтла е ключовата дума, толкова по-добре.

Щом ще е 1 страница, си направи добра on-page оптимизация и следвай съветите на Боби.

Ключовите думи наистина са много. Хубаво е да са 5, но не много повече.

Всеки линк е ценен, стига да е от доверен сайт. Напиши си различни ревюта, накарай, някой от твоите приятели да направи ревю в неговия сайт/блог, не ти. Той ще има оценка, различна от твоята. Колкото повече, толкова по-добре. И това дали ще са негативни или позитивни отзивите няма значение. Важното е да ги има - справка този пост.

дойде ми идея да направя информацията във слайд, базиран на jquery:
http://www.madebyrendr.com/jquery-plugins/simpleslider/simpleslider-with-settings/

и в него да сложа всичкото съдържание, а клиента само да си превърта.
какво влияние оказва това на SEO-то

SandPrince каза:
дойде ми идея да направя информацията във слайд, базиран на jquery:
http://www.madebyrendr.com/jquery-plugins/simpleslider/simpleslider-with-settings/

и в него да сложа всичкото съдържание, а клиента само да си превърта.
какво влияние оказва това на SEO-то

Няма да навреди според мен, тъй като тескта е
видим в кода. Гоогле ще го "прочете" и ще го индексира.
Аз избягвам JS колкото се може, защото понякога пречи на оптимизацията.
Примерно ajax-a в туриста би навредил много.
Затова той може да се пусне ръчно чак след като се логнеш имаче само CSS.
Този случай не е такъв туй като не засяга линковете и не крие тескта.

Според мен ако промениш линковете (които можеш) от сайтовете, които си правил със текст Уеб дизайнер ще се отрази много по-добре на оптимизацията, отколкото с текст IS, Иван Савков и т.н. Пробвай така известно време и би трябвало да има промяна и да се класираш по-напред.

admin каза:
някой web специалисти.

Отдавна известно е за SEO специалистите, че Google не използва keywords meta tag-a при класиране в резултатите от търсене. Официално беше обявено и преди няколко седмици от Matt Cutts, но във видеото имаш и друг интересен момент: Google не използва description meta tag-а при класирането, а само при извеждането на snippets.

-----------------

Гост блогърството е добър метод за спечелване на backlink към сайта си. Също така и ако някой те интервюира.

svilkaa каза:
admin каза:
някой web специалисти.

Отдавна известно е за SEO специалистите, че Google не използва keywords meta tag-a при класиране в резултатите от търсене. Официално беше обявено и преди няколко седмици от Matt Cutts, но във видеото имаш и друг интересен момент: Google не използва description meta tag-а при класирането, а само при извеждането на snippets.

-----------------

Гост блогърството е добър метод за спечелване на backlink към сайта си. Също така и ако някой те интервюира.

Добре, че не ходя по СЕО средите.
Гоогле обявява много неща . Някой са верни, други не.
В гоогле акаунта ти има меню "диагностика".
В него са описани ако имаш дублирано мета съдържание, което
се появява в резултатите при търсене.
Гоогле може и да не го вземат под внимание вече но това няма как да се знае със сигурност.
Аз лично държа мета таговете да отговарят на съдържанието.
Факта, че в резултата може да се появи description-a
на страницата и това да доведе до клик е точно СЕО.
Ако много хора изберат твоя резултат той се качва нагоре.
Всеки прави каквото сметне за правилно и трябва да мисли логично.
Няма готов и сигурен метод за качване в резултата на Гоогле адори да има той не се разпространява из "сео средите".

Аз също не съм съгласен, че мета descriotion-a не е от значение вече напротив от 1 месец насам направих сериозно СЕО на сайта ми (от 0-лата буквално) и резултата е осезаем. Не само, че гоогле индексира 5 пъти повече страници от преди ами доста от резултатите от които хората влизат сега на сайта ми са заради мета дескриптиона. Аз ползвам joomla и при мен Глобал мета десриптиона ми изигра лоша шега, защото всяка индексирана страниза след като няма собсвен дескриптион ползва този от Глобалните настроики..... Дори и да сложи човек описание на дадена страница то излиза след Глобалните настроики, което ги прави безмислени, защото гоогле надали индексира повече от 200 символа, което автоматично правеше всяка страница от моя сайт с еднакво описание...... и така гоогле на всеки 3-4 месеца ме изхвърляше и индексираше по 4-5к страници само, по простата причина, че сигурно смята, че това са страници с еднакво съдържание. Сега след като махнах Глобалното Описание и сложих на всяка страница оделно резултата е на лице...... почти 22к страници индексирани и много по-голяма посещаемост от преди.

За Ключовите думи незнам аз също съм чувал че са по-маловажни, но ако имам желание и време бих ги сложил (прекалено е трудоемко и не бих в моя слувай). При мен съдържанието на сайта ми се увеличава всекидневно и немога да смогвам да слагам различно описание на всяка страница пък какво остава и ключови думи :)))

Back
Горе