2020 година: Интернет-мракобесие - новата заплаха

Player_pz

Registered
Според анкета на Pew Internet and American Life Project, в близко бъдеще е възможна появата на нова социална група, която ще се изпитва отвращение от Интернет и развитието на информационните технологии като цяло. От бъдещето "интернет-мракобесие" може да се очаква всичко, дори терористични атаки.
В анкетата на Pew Internet and American Life Project са участвали 742 човека, включително и ИТ-експерти. Зададени са им били въпроси техните виждания за влиянието на Интернет на социалната, политическата и икономическа ситуация през 2020 година. Повечето от анкетираните (58%) са се съгласили с прогнозата, че към 2020 година ще съществува нова културна група на хора, желаещи животът им да бъде напълно изолиран от Интернет. Най-радикалните от тях биха могли да погледнат до терористични актове, за да протестират срещу развитието на технологиите. 35% отхвърлят такъв сценарий, а 7% не са изразили никакво мнение.

"Постоянните промени карат някои хора да предприемат опити да забавят развитието на технологиите чрез ужасни и катастрофални терористични атаки срещу информационни инфраструктури", споделя Шон Мид от Interbrand Analytics. Друг респондент, експерт по Интернет и образованието Ед Лайел, казва, че предвестник на бъдещо течение са сегашните "екотерористи".
В хода на анкетата, проведена съвместно с Университета Елон в щата Северна Каролина (САЩ), бе изяснено, че повечето лидери на интернет-съобщества, активисти и аналитици са съгласни с прогнозата, че към 2030 година:
# Всеки човек, където и на се намира ще има достъп до Глобалната мрежа и мобилна връзка на ниска цена.
# Английският език ще е универсален език на глобална комуникация, но е възможно да нарасне значението и на други езици, например китайския.
# Виртуалната реалност в Интернет може да повиши производителността на труда, но и да доведе нови проблеми, свързани с привикването.
# Хората ще запазят контрола си над технологиите, независимо от ръста на автоматизацията.

източник:download.bg

коментар - да да , и аз вярвам в дядо Коледа :lol:
 

NetCutter

Registered
Оффф, абе това амариканците са най-тъпия народ бе баси!
Те не искат интернет и прочие, а като им спрат водата за 1 час, това е една от водещите новини в CNN :lol:
Не ги гледай тея тъпотии!
 

Горе