3D очила

• Автор Автор oXteR
  • Начална дата Начална дата

oXteR

Registered
Дайте информация за тези очила дали трябва да си купувам специален монитор за тях. Има ли много 3Д филми и трябва ли специална видео карта ?

май не става. в смисъл ако говориш за тези 3D очила които са в киното, май не става. Там самата прожекция си е 3D, а очилата дават пълния ефект

за компютър не съм чувал...

Еми аз някъде четох, че трябвало да могат да работят на 120 Hz. По 60 Hz на око. Пък и не знаем за какви очила точно говориш.

Nvidia направиха някакви нови 3D карти, към които има специални очила, но определено не са като тези в киното. Доста по хай тек са

Такива очила можеш да си намериш за 2-3 лева.
Не са точно като в киното, но стават за гледане.
Обаче трябва да си търсиш специални 3D филми.
В zamunda.net има такива :)

Веднъж с един в скайпа, който продава такива очила го попитах на какви монитори ще може да се гледат такива филми, той вика, че на всички.
Колко е вярно не знам.

Може и на обикновен монитор да се гледа 3D филм, стига да имаш очила, а те не са много скъпи.. :)

Очила можеш да си направиш и сам от подръчни материали :) Ходи в Office 1 Superstore и си купи цветни прозрачни корици, които се използват за подвързване на преснети книги и учебници принципно. Едната корица трябва да е синя, а другата червена.

Другото предполагам сам се сещаш как да направиш. Ето ти тука един примерен чертеж, как изгл. обикновено очилата.

http://stereo.gsfc.nasa.gov/img/glasses.pdf

Ае на компютър малко ти се премрежва погледа, иначе се получава и целта на тези очила са да вкарат в самия филм.

relax каза:
Ае на компютър малко ти се премрежва погледа, иначе се получава и целта на тези очила са да вкарат в самия филм.
Даже знам за компютърна игра, която има опция за гледане с 3Д очила :)

papyrus_kn каза:
relax каза:
Даже знам за компютърна игра, която има опция за гледане с 3Д очила :)

TrackMania :D

Back
Горе