9 причини защо не трябва да инсталирате phpbb3

Статус
Not open for further replies.

Arsenal

Registered
1. модовете са тотално сбъркани при копиране от едно и друго място

2. всички скриптове са само за един темплейт- което ще рече, че ако използвате напр. стила greenbuket нищо няма да ви тръгне

3 бг езика не тръгва от всеки път

4. при конвертиране излиза съвсем различна информация в новия форум- напр. да кажем, че в phpbb2 сте имали 258 теми, то в phpbb3 може да ви покаже съвсем различно число различно от това, което виждате

5. функцията за изчистване на кеша губи време

6. триста повече функции напр. как да се активират потребителите- а реално само една е ценна и върши работа и както всички останали

7. правата- въобще объркващи и доблирани в Контролния панел, за което в две различни менюта на панела има опции за едни и същи неща

8. липсва опция за възстановяване на базата от локалния ви компютър

9. ненужни опции и повечето объркващи за потребители рядко изпозлващи интернет и по-точно готови форми като форумите.

Една единствена полезна екстра е прикачените файлове се записват на сървъра, където е хостнат форума.

Само по 1 точка съм съгласен с теб и тя е точка 8 , всичко друго зависи от администратора.

Лично аз съм нямал спомен кога българският език неми е тръгвал а съм инсталирал над 20 пхпбб 3 форума. Конвентирал съм форум и всичко си е ставало тип топ без абсолютно никакви проблеми (използвал съм урока на sotis за да гледам).

И още куп неща.

http://www.phpbb.com/about/features/?sid=de8cccc94f692b1cb5ab09b0a2c8ad13

Ако това го беше написал някой преди две години, можеше и да се хвана.

От моя двегодишен опит с работа на phpBB3 на моите два форума и още около 50 чужди мога да кажа следното:

1. На модовете им няма нищо, ако човек знае как да ги използва. Модовете не излизат, преди да са проверени и тествани многократно и от авторите и от многото доброволци на сайта. Модовете се вземат или от официалния сайт или от сайтовете на авторите.

2. Всички готови модове излизат и за двата основни стила, това е закон на официалния сайт. Всички останали 1000 направени стила са на основата на тези два и имат подобен код на основните. Не е проблем модовете да се инсталират и на други стилове.

3. Бг езика тръгва винаги

4. При конвертиране излиза вярната информация, постовете, темите и потребителите са истинската бройка, а не някаква фиктивна, каквато може да е била в стария форум.

5. Функцията за чистене на кеша губи точно 1 секунда, но спестява доста време на всички потребители при зареждане на форума. Функцията за чистене на кеша се използва еднократно и то само, ако са направени някакви промени по стиловете.

6. Има триста и повече функции, които phpBB2 ги няма. Това е предимство, а не недостатък.

7. Правата са най-добрата част, можеш да зададеш всякаква комбинация, точно каквато ти трябва.

8. Съществува опця за възстановяване на базата от личния ти компютър. Просто трябва да я качиш първо в направената за тази цел папка на сървъра.

9.Много нужни опции, много помагащи на потребителите често използващи интернет. Това е предимство, а не недостатък.

10. Много по сигурен и защитен. Много добра поддръжна на официалния сайт. Много повече разработени и още повече разработващи се модове, много повече разработени и разработващи се стилове.

11. Официалната подръжна на phpBB2 е ПРЕКРАТЕНА. На официалния сайт никой повече не се занимава с phpBB2

12. phpBB3 е бъдещето, phpBB2 е минало и както 2>1 така и 3>2

Пуснете една анкета кой какви функции ползва от hpbb3!

Потребители и мераклии phpbb3 е една морално остаряла платформа. Надградена от старата с ненужни и лигави екстри.
Работата по phpbb3 е наистина предизвикателсвто.
Кой мод тръгва от първия път?!
Тези които използват тази версия само говори за тях-голямо желание да ръчкат файлове и скриптове без да ценят времето си, просто казвам инсталирането на един календар какво коства. А други форуми имат готов такъв.

Това не е потребителски софтуер.

Аз също съм на такава платформа. Използвам по-старата, която е в пъти по лека за употреба. Просто тогава не знаех, че има и други форуми. Много по-добри и най-вече стандартни

Не обръщайте това на спор сега само това ни остана.

Всеки който иска нещо олекотено с стандартни функций нека ползва phpbb2.

Всеки който иска голям набор от опций и чувство за контрол както над потребителите така и над самият форум може да използва phpbb3.

Това е.

Спор няма. Просто един ден конвертирах стария форум и не видях нищо кой знае ново. Но мнението ми за phpbb3 е че никога няма да стане класическа платформа.

phpbb 2 е разработван повече от 6 години. Неможе нещо на около 1 и половина 2 да задмине такъв проект.

И защо ти е календар, излишна екстра ... нали искаше прост форум. :twisted:

PhpBB3 е безплатна система, по-добър безплатен форум не съм виждал досега. Не знам как от едно инсталиране го прецени.

sotis каза:
Не знам как от едно инсталиране го прецени.

Опитвал съм се докато се сблъсках с тези проблеми. потребителите да четат да тестват и да се убедят, че не е както представяте версията за много добра. Тя наистина има огромни недостатъци и препълнена с доста ненужни опции. Напр. Приятели и Врагове, за която никой не може да даде смислена причина каква е ползата от нея.

Аз съм с PHPbb3-ка от почти 1 година , да кажем.

Единственият проблем , който съм видял е че трябва да се правят модове.
Мога да задам на всеки потребител собственни права, полезно ако съм интегрирал сайта с някой портал , който съм писал.

Напротив , това че може да се чисти кеша от админ панела е доста добре.Вместо пускам ФТП клиент, да се логвам , докато стигна до папката където е кеша , и маркирам всичко ( CTRL + A ) и го изтрие - коня ми ще умре ( нямам кон , имам магаре ).

Има опция за възтановяване на базата данни.Винаги можеш да си качиш файла в ФТП-то.Можеш и да си на работа и да го възтанови, или да направиш запис.

Има два типа стила : prosilver-подобен и subsilver-подобен, ако на единяит не стане , то ще стане 100 на другият.Повечето модове вървят с пакет и за единият и за другият вид стил.

Я едно леко сравнение този сайт,web-tourist.net , повече на кое прилича ? на phpbb2 или на phpbb3 ?Погледни първо какви модове са правени по сайта.Такива който си вървят главно с phpbb-3ka.

За някой може да е фрапиращо , ако минат от phpbb2 на 3, но след като свикнат няма да им прави никакво затруднение да работят.В началото едвам се оправях с админ панела , а сега съм си го моднал както на мене ми е най-изгодно.

Има два типа стила : prosilver-подобен и subsilver-подобен, ако на единяит не стане , то ще стане 100 на другият.

Празни неща пишете и хората ви вярват. За това никой не търси phpbb3

Ако не сте се разколебали чакам test-а на web-tourist да тръгне и да го видя с очите си .

И още една глупост ви хващам. Форума работи без значение каква ще е кодировката, не е задължително UTF-8 или ЮНОСТ-16 или каквато си щете там.
Еднакви неща пишете на всеки нов потребител дръзнал се да добре тройката "файловете трябва да са в еди каква си кодировка" Банални отговори вече. Помощ- 0 !

Колко още недостатъци ще открия. Никой не казва как след инсталиране на един елементарен мод, шрифта ти става супер голям. Без никаква явна причина за това. Следващото при конвертиране записва админа с нова парола, а при опит с нея да влезе във форума не се получава.

Извода ми е---Не се занимавайте, този форум е пълна мекица, лигаво нещо, което само да бутнеш някъде и всичко спира да работи както е било преди. Просто неустановен форум.

P.P и това "да се пипне някой стил" започва вече да ми звучи смешно.
Ако админа тук тръгне към тройктата, определено го виждам как е пуснал брада

И на мене ми е смешно като те чета, ама не те насилвам да си слагаш форум. Няма нужда да овикаш навсякъде.
Като искаш не се занимавай и без това нали казваш, че "което само да бутнеш някъде и всичко спира да работи".

Най-правилното е phpbb2->convert to SMF никаква тройка.
Инсталирай мода за потребители на деня върху subsilver2 и дай да видим какъв красавец ще излезне. Ама не се извъртай сега аз 1850 пъти съм инсталирал и още 580 форума имам и 30 дузини поддържам. Точно този от web-tourist искам да го видя как ще го качиш и да работи без квадратчета, препинателни знаци и китайски йероглифи. Направи тестче. Защото точно от такива като вас се дразня аз "тройчицата', "тройката" ,"ти знаеш ли била мерцедес" това е един доста пиклив форум и на всички нас ни се ще един IPB от платените.
Признавам си го, че точно хората които го хвалят пиша заради тях. Осрана работа. Въобще не е стабилен както го казвате, не може един мод инсталиран да ти развали целия форум, Съгласи се. Кодовете са му пълна каша и най-малката работа по тях може да го обърка и да го загубиш. Представи си, че си натрупал 1000 човека и всеки ден имаш онлайн по 50.60 човека и изведнъж да го сринеш само заради това, че си искал да качиш един флаш часовник.

Arsenal каза:
Най-правилното е phpbb2->convert to SMF никаква тройка.
Инсталирай мода за потребители на деня върху subsilver2 и дай да видим какъв красавец ще излезне. Ама не се извъртай сега аз 1850 пъти съм инсталирал и още 580 форума имам и 30 дузини поддържам. Точно този от web-tourist искам да го видя как ще го качиш и да работи без квадратчета, препинателни знаци и китайски йероглифи. Направи тестче. Защото точно от такива като вас се дразня аз "тройчицата', "тройката" ,"ти знаеш ли била мерцедес" това е един доста пиклив форум и на всички нас ни се ще един IPB от платените.
Признавам си го, че точно хората които го хвалят пиша заради тях. Осрана работа. Въобще не е стабилен както го казвате, не може един мод инсталиран да ти развали целия форум, Съгласи се. Кодовете са му пълна каша и най-малката работа по тях може да го обърка и да го загубиш. Представи си, че си натрупал 1000 човека и всеки ден имаш онлайн по 50.60 човека и изведнъж да го сринеш само заради това, че си искал да качиш един флаш часовник.
Еми като самият мод не е направен като хората:
1.Файлът за БГ не е в правилната кодировка, като се оправи, си работи без проблем.
2.То в урока е обяснено само за просилвър

Не мога да разбера защо за тези проблеми е виновнен самият ПХПББ3.
А за флаш часовникът не знам - явно не е бил настроен като хората и сега нападаш ПХПББ3

Инсталирал съм мода за последните посетили и на субсилвър2 на моя форум. Можеш да го видиш като се регистрираш и смениш стила, както ще видиш и доста други модове.
Това го приеми като реклама на phpBB3
... и на сайта разбира се :twisted:

www.kaminata.net

http://web-tourist.net/forum/faq.php
Код:
Някой може да го засърбят ръцете в желанието да постави
поредния "непросветен" на "мястото му".
Моя съвет е да НЕ го прави.

Мене ме сърбят ръцете доста.
Не означава , че ти щом не можеш да направиш един мод , ние не можем.
Всеки харесва своята форум система.Ти не харесваш PHPbb3 , това не значи че трябва да се изпокараш с половината хора който който я харесват.
Аз пък нямам проблем с инсталирането на модовете - ИНТЕРЕСНО.
ААА колкото модове съм инсталирал визията ми никога не прецаквала ( може да съм опуснал някой таг и да е станало разминаване , но веднага го коригирам - ИНТЕРЕСНО нали ?

Не сравнявай платена форум система с безплатна форум система.Няма смисъл да го правиш.

Може и 1000 форума да си инсталирал на phpbb , това няма как да поправи вече мнението ми за тебе.

Тъй като съм само мод в Софтуер и Хардуер, ще помоля , някой от глобалните или admin да заключи темата.

Статус
Not open for further replies.

Горе