98% пълна батерия

• Автор Автор purko
  • Начална дата Начална дата

purko

Registered
Пише, че батерията ми на лаптопа е 98% заредена и тои работи на АС POWER.
Това нормално ли е?
Не трябва ли да е 100%?
Лаптопа е чисто нов - на 2 седмици.

Не бъгват, това е предпазна мярка от презареждане + това лаптопа изразходва енергия от батерията, а зарядното само я дозарежда и затова не е на 100%!

rosko каза:
Не бъгват, това е предпазна мярка от презареждане + това лаптопа изразходва енергия от батерията, а зарядното само я дозарежда и затова не е на 100%!

Това са малко глупости, но няма нищо.
Мисля че е проблем на отчитането, а не предпазна мярка.
Досега в моята практика - 30 - 40 лаптопа които са минали през мен - не съм видял батерията на 98% на нито 1.
И това дето казбваш че лаптопа като в е АС-то черпел ток от батерията и АС-то дозареждало не е вярно. Ако твоето твърдение беше вярно - батерийте ни на лаптопите щяха да държат точно по 3 месеца и после щяха да падат за 15 мин.
Когато ти си пуснеш зарядното - тогава лаптопа - проверява дали е заредена батерията - ако е заредена - преминаваш изцяло на напрежението от мрежата, ако е празна я зарежда и след това минава само на АС-то. Един вид изключва батерията и не ползва нищо от нея. Ако не беше така - при постоянното зареждане и разреждане на батериата живота и щеше да се скъсява с часове.
Ако не ти се вярва - прочети малко.

Моя съвет е: Ако сервиза ти е наблизо - мини през него да погледнат, защото има доста батерий които дефектират и дават проблеми.

Back
Горе