99% available (plugged in, not charging )

SveXteZ

Registered
Отдавна не съм ползвам windows 7 и сега се наложи да съм с него. Когато посоча батерията ми изписва следното съобщение
99% available (plugged in, not charging )
Което предполагам е хубаво тъй като не зарежда постоянно батерията което значи и че не я прецаква толкова много, но как мога да контролирам до колко % да я оставя така, защото в момента стои само на 99% и не пада по-надолу ?
 
Влез в Device Manager и деинсталирай Battery-> Microsoft ACPI - Compliant Control Method Battery, след това рестартирай и дано се оправи ;)
 
perer каза:
Влез в Device Manager и деинсталирай Battery-> Microsoft ACPI - Compliant Control Method Battery, след това рестартирай и дано се оправи ;)
и аз четох за подобни решения в интернет, но си помислих че другите хора искат батерията да им се зарежда постояно, а аз искам примерно когато падне до 80-90% чак тогава да започне пак да се зарежда до 100% и когато падне пак до 80-90% пак да започне да се зарежда.
Ако го изтрия да не прецакам нещо по-сериозно, че не ми се занимава с преинсталации ...
 
vinsbg каза:
Че тя разрежда ли се докато е включено на зарядното ?!
Ами за да пише 99% plugged in, not charging предполагам че точно тов се има в предвид ...
А да се зарежда постоянно докато е пуснат според мен е доста кофти, тъй като за има няма половин година заминава батерията ...
На мен целта ми е която описах във втория си пост.
 
Аз не мисля, че докато е на зарядното батерията се разрежда и зарежда.
Но не съм 100% убеден.
 
Ами това е нормално за някои контролери за заряда на батерията. И аз съм го срещал, но не му обръщам внимание, защото то реално не ти зарежда батерията.
 
Споко, мойта е така вече от година, пробвах всякакви решения БЕЗ покупки.
Но аз не ползвам батерията, защото вън ходя с лаптопа на баща ми да браузвам, за игри не -> не ми трябва. Иначе има няколко вариянта:
- Слабо зарядно (малко ватове или там не знам, не съм по електрическите работи )
- Батерията се е скапала

Но при мен като включа лаптопа или само зарядното батерията мига 3-4 пъти и спира. Което значи че проблема почти на 100 % не е от нея, а от слбаото зарядно. Иначе това е, предлагам ти намери на някой да ми платиш 5 лева примерно колкото да пробваш с по- силно зарядно или направо си вземи ново от магазин, дето може да го върнеш после, ако няма да го пазиш. Иначе моя не съм го пращал в сервиз, може гаранцията да го покрива.
 

Горе