Apache въпрос !

Blondster

Registered
значи искам да разширя разстовнието в APACHE - name , за да може да се вижда цялото име на файла или директорията.ето тук са го направили ето така искам да го направя
apache.jpg
 

Smirnoff

Registered
Намираш директивата за IndexOptions, която изглежда така:
#
# FancyIndexing is whether you want fancy directory indexing or standard
#
# Note, add the option TrackModified to the IndexOptions default list
only
# if all indexed directories reside on NTFS volumes. The
TrackModified flag
# will report the Last-Modified date to assist caches and proxies to
properly
# track directory changes, but it does _not_ work on FAT volumes.
#
IndexOptions FancyIndexing

И трябва да стене така:
IndexOptions FancyIndexing NameWidth=90

T.e. се настройва с командата NameWidth= и символите, които да показва.
Успех.


Директно ти копирам един имейл в пощата ми, пратен от едновремешният ми sysadmin, който го бях попитал за защият проблем за който ти отговорих в момента :wink: найстина полезно е това :)
 

Blondster

Registered
добре аз съм с цял пакет XAMPP влизам в C:\Program Files\xampp\apache\conf гледам HTTPD там няма такова NameWidth после влезнах в C:\Program Files\xampp\apache\conf\extra там отворих httpd-autoindex и там няма такова " ЖИВОТНО " !!! :) да не би да е щото има такива MODOVE
 

Smirnoff

Registered
Тогава просто отвори HTTPD конфа и вътре въведи :

IndexOptions FancyIndexing NameWidth=90

(само като въвеждаш гледай да не участва в други "настройки" в конфа)
След това рестартираи апача и пак го зареди и да видим. :)
 

Blondster

Registered
веееее пич много съм ти благодарен незнам напрао 10000x айде само те питам само още нещо - как да сменя шрифта виш там на снимката е ПО ДЕБЕЛ сигурно е BOLD ама каде да го видя !!!
 

Smirnoff

Registered
Тва тук изобщо не знам как ще стане :(

Имам предположение, че ще е нещо подобно на горното и си мисля, че ше е нещо такова :

IndexOptions FancyIndexing font=bold

Обаче тва го казах щото е близко до акъла, а дали е верно незнам!
 

Blondster

Registered
и аз тва го пробвах ама не стана :) а знаеш ли нещо за фона отзад да не е бял еми примерно нещо друго !!! виждал съм едно много яко така синьо-зелено на черни квадратчета направени от линии напрао е супер :)
 

Smirnoff

Registered
Намерих точко каквото ти трябва 8) 8) 8)

Така, значи запиши етози код с име readme.html, и го сложи в някоя папка в апача ти. Ето го кода :

Код:
<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1251">
<title>Server</title>
<style type="text/css">

</style></head>

<body>
</body>
</html>

Сега отвори папката през браузъра ти и виж разликата :wink:
 

Blondster

Registered
добре,може и така да стане ама трябва да го слагам във всичките папки искам да не го слагам така .
 

Smirnoff

Registered
аз го знам по този начин.
Друг не съм търсел.
Но найстина може да бъде полезен. Май мисля, че ще стане с некакви стилове з апача се инсталираха някаде а може и нищо свързано с тва да няма просто така сам чул.

Успех дано го намериш! :?:
 

Blondster

Registered
пич това го сложих на един сървър под Linux но нещо не тръгва какво трябва да се промени ?
 

cold_zero

Registered
Blondster,

Кода който ти даде Smirnoff

Код:
<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1251">
<title>Server</title>
<style type="text/css">

</style></head>

<body>
</body>
</html>

Го запиши в един HEADER.HTML в папката на Апаче-то и там в папка icons. След това в конфа на апачето (httpd.conf) намери
Код:
    #
    # ReadmeName is the name of the README file the server will look for by
    # default, and append to directory listings.
    #
    # HeaderName is the name of a file which should be prepended to
    # directory indexes. 
    #

И добави

Код:
HeaderName /icons/HEADER.html

Така във всяка папка ще ти е бял фона :wink:
 

Горе