8.4.2:
- Темплейтите бяха обходени и всички минификационни файлове са изтрити и са заменени с пълни версии (броят се на пръсти), тъй като останалите бяха заменени от CDN-та.
- Добавена е възможност да си пишете чейнчлог файлове на екстеншъните, които се четат директно от админ панела на Аргос. В папката на екстеншъна ви трябва да има changelog.txt файл, който може да си го описвате като html. В админ панела ще видите това при клик на версията на конкретен екстеншън:
https://i.ibb.co/fYt7ZG8/image.png
- Всички темплейти бяха обходени и отново където имаше не-индентнат код е индентнат
- Премахнати са някои правила на html minify библиотеката (премахваше " кавичките на класовете, което според мен е предпоставка за грешки) - Изключват се за секунди, напомням, че се ползва тази библиотека -
https://github.com/voku/HtmlMin
- Всички библиотеки бяха ъпдейтнати през composer (имаше 2 библиотеки, които бяха "захапани", тоест ъпдейтнати)
- Чейнчлог файла е ъпдейтнат, както и рийдми-то
- В basecontroller-a имаше някои корекции свързани с глобалните променливи
Исках да оптимизирам и изкарването на къстъм леви и десни менюта, но логиките не съм ги писал аз, ползва се DOMDocument и някакви странни цикли, първо foreach, пък вътре има while.. Въобще.. Пробвах да ги махна, но пък дава html грешки и не се трият първите дивове в orizon темплейта, ако премахна тези цикли.. Ще го оставя за по-нататък, когато имам повече време, може и тотално да ги пренапиша. По принцип менютата се изкарват без досег до sql таблиците, а директно чрез функции print_to_left($content) и print_to_right($content), направо изплюва съдържанието което му е подадено в конкретен евент (от евентите на системата)
Дали това е правилен начин - не знам, тъй като при 10 менюта - това са 10 заявки - първо с file_get_contents за html файловете на конкретно мено и след това с DOMDocument се манипулира и запазва съдържанието на менюто, което при повечето случаи е HTML.
Както споменах вече и в предната версия всичко вече е индентнато и може да има някой бъг, тъй като съм ползвал автоматични индентатори на код. Неймспейсовете не са PSR12 - не мога да преправям сега всички екстеншъни и да им сменям имена на папки, неймспейсове и т.н. Това няма да стане сега, а по-нататък.
Ако няма интерес към системата ще преосмисля да пусна ядрото безплатно с default темата и 4-5 екстеншъна от тези на val4o0o0.
Вид маркетингово трикче, пък ако я харесате ще си плащате за останалите темплейти и моите екстешъни! Цените няма да са надути!