BBC ще работи с Microsoft

Access

Registered
British Broadcasting Corporation ще работи с Microsoft Corp. за създаването на Интернет услуги от ново поколение. Директорът на BBC Марк Томпсън се срещна с Бил Гейтс в Сиатъл за да подпише споразумение и да разясни дигиталната стратегия на компанията. Двете компании ще разгледат планове относно разширяването онлайн архива и преобразуване сайта BBC в Web 2.0.
"Силата на Microsoft е в управлението на дигитални нововъведения и нашите виждания са за разширяване на услугите и предоставяне на потребителите достъп до информацията по всяко време и от всяко място," каза Гейтс. "Вижданията ни съвпадат с тези на BBC."
Томпсън твърди, че BBC трябва да се обвърже с най-добрите технологични компании за да има силна позиция в дигиталното бъдеще.
"В момента сме свидетели на безпрецедентни промени за технологичните очаквания на аудиторията," допълни той.
Говорител на BBC съобщи, че Томпсън и директорът за нови медии и технологии на BBC Ашли Хайфийлд са в САЩ за да се срещнат и с други технологични компании. Според Хайфийлд BBC трябва да работи с възможно най-много компании от този сектор за да привлече повече потребители.

източник: kaldata.com
 

Горе