charset проблем (IPB)

jaffy

Registered
Определено имам голям проблем...

Конвертирам от SMF DB (Charset: UTF8), с конвертор изтеглен от оригиналния сайт на invision, към IP.Board . DB на IPB също е UTF8 обаче при конверта всичко се превръща на въпросчета. Попринцип винаги съм ги оправял ,но това тука няма оправия... опитах да сменя енкодинга на latin1 обаче пак същата работа.. какъвто и да е енкодинга все е така..

+1
 
Ами то не е точно конверт от утф към утф ами самите бази данни са утф... и самия конвертор само пренарежда тук там някои полета след като ги дръпне от едната база данни.. общо взето разбрах ,че след като се дръпне от SMF базата всички думи и т.н. трябва да се конвертират в такъв формат:

Код:
Íîâèíè

Това означава "Новини".. а то ги прави на въпросчета , не разбрах само защо в едната база е нормално а в другата не , при условие ,че и двете са утф8 , и заявките просто местят данните и ги пренареждат малко...

Чудех се дали не мога да го заобиколя това с ползването на оригиналната база данни в която си пише чисто "Новини" в таблицата. Имам в предвид по следния начин:

1. Дърпам Notepad ++
2. Правя Dump на сегашната SMF база
3. Копирам цялата информация в Notepad ++
4. Конвертирам charset-a (в формат в който IPB го разчита без проблем),обаче тук идва проблема ,че не знам в какъв енкодинг да бъде
5. Правя отделна база
6. Конвертора го правя да дърпа от третата база с вече наредените символи..

Аз самия вече не знам как да го обясня защото ужасно много се умотах..
 

Горе