CMS & phpbb2

golbez

Registered
Имам си форум phpbb и сайт правен с CMS ( май така се наричаха системите като joomla, nuke и т.н.) и искам да ги направя да не се регистрира6 по 2 пъти, а като се регне6 да важи за форума и сайта една регистрация. Като искаш да се регнеш у саита и да ти изкарва направо регистрационите форми от форума. Аз сега у базата данни имам 2 таблици с юзъри едната е за сайта а другата за форума.

Мисля че беше писано нещо по тови въпрос у сайта ама неможах да го намеря. За което много се извинявам че пак пускат такава тема (ако има вече една )
 
решението е CMS и форума да, четат от една табли за потребителите. Ще трябва доста да си поиграеш и да пренаписваш връзките за да стане работата! Успех :?:
 
crazy_dog каза:
решението е CMS и форума да, четат от една табли за потребителите. :?:
дамм и аз това се сетих но незнам къде какво да променя (в кои фаилове да променя връзките)
Има и друго решение : да направя така че като натиснеш за регистрация и да ти изкарва нещата за регистриране от форума и да се записват нещата в тази таблица .Тук май така е направено. Искам да имам само една логин система за сайта и форума и тя да е тази от форума ама незнам от къде да почна :)
 
тука така е направено но самият сайт е предвиден и още при писането му хората са изградили връзките към таблицата с потребителите. При теб е по особедно защото използваш готова CMS система. Ако сам си пишеш страницата ще го предвидиш и работат е готова.
Тази CMS система няма ли си собствен форум, да го инсталираш и да пренесеш темите от единият в другият форум и така ще си спестиш много работа.
 

Горе