Comments rating/Гласуване на коментари

Petur_Arnaudov

Registered
Добър ден!

В момента работя по система за оценяване на коментари, но се натекнах на няколко проблема, с които ще съм ви много благодарен ако ми помогнете.

Забележка: Идентификацията и осигуряването че юзъра (за мамнета няма юзър система) няма да гласува 2 пъти вече са готови - IP + Cookie + WPhashcash. Естествено ако имат по-добри предложиения, с удоволствие бих ги про1ел и обсъдил.

Първо на първо, искам да добавя 2 fields на comments table 'total_score' о 'total_votes' където един вот е или a +1 или a -1, и после да разделим total_score на total_votes за да получим рейринга, след което коментара да бъде класифициран като "добър" неутрален или лош" Обаче искам да има поне 5 вота върху въпросния коментар преди той да може да бъде оценен. После да направим table "ratings" която съдържа comment id, user id(cookine + IP) и rating.

След което да добавим и average rating за коментара, и рейтънга на текущия юзър ()ако има такъв).
След което да се погаже и да провери дале вече юзърт не е гласувал, ако да да се покаже какво са гласували, ако не - да се покажат бутоните които им позволяват да гласуват.

Последно, искам да функция, която позволява след като се гласува за гласувалия юзър да е изчезнал бутона за гласуване,т.ест вота е даден с ajax/js, скрипта променя class-а на бутона на"greyed out"

Като цяло съм изгубен в скрипта, и всякаква помощ много се оценява! Предварително благодаря!
 

Горе