Cookie ...

KaRo

Registered
Здравейте, как да вземам информация за потребителя с cookie?
Знам как действат бисквитките и как се сетва, о нещо немога да разбера как когато човек се логне да му взимам данните, мога да ги взема с mysql_fetch_array/assoc и после да сетвам ново куки за нея, обаче това не е удачен начин, понеже може да се редактират лесно. Как е възможно това да стане ?

Брат, аз искам да взима rank от db-то. Аз успях да го направя с +1 биксвитка и го направих
когато всичко е нормално в логването слагам например и това:
$rs =mysql_query( "SELECT * FROM `users`");
$row = mysql_fetch_assoc($rs);
$rank = $row['id'];
и сетвам бисквитка ранк с стойност нали $rank и всичко е ок, обаче лесно се редактира тази биксвитка и с Web Developer Add-on в музилата си редактирвам cookie value слагам на 3 например и съм си админ, без тя реално в базата да е 3..

Еми защо слагаш ранга в бисквитка?Ранга ще го записваш в База-данни!

Е то си се запсива, но аз например за админ панела искам само потребителите с влезли в системата ранк 3 да го вижда, какво правим тогава?

Ще запишеш в cookie-то примерно ID номера на потребителя, и след като провериш какъв ранг има записан срещу съответното ID, то му даваш точните привилегии

Неможах да разбера точно за какво става въпрос, затова ако може примерче, ако трябва ще ти дам код.. :P

$rs =mysql_query( "SELECT * FROM `users`");
$row = mysql_fetch_assoc($rs);
$rank = $row['id'];
if($rank=='3'){
echo"ti si admin"; //admin ako e
}elseif($rank=='1'){
echo'tisi potrebitel';
}

Back
Горе