Cookies или сесии?

Зависи, бисквитките са по-гъвкави, а сесиите по сигурни.
Аз ти препоръчвам бисквитки, НО ги осигури!

1.сесиите са по -сигурни, защото има възможност браузъра на потребителя да не потдържа или да забранява бисквитките.
2.сесиите са ' по-тежки' от бисквитките -> натоварват повече сървъра.
3.по-лесно е да се работи с бисквитки.
Но въпреки всичко по мои наблюдения все още се предпочитат бисквитките, освен за сайтове например за онлайн пазаруване, където е много важа сигурността :)
Да, има възможност!

Да, може! $_COOKIE и $_SESSION (session_start());

cookie - Намират се на клиента. Лесна маниупулация на данните от страна на клиента. Ако си изключиш cookie не работят. По - лесно се работи с тях.
session - Намират се на сървъра. По-сигурни са, но все пак се съхранява информация на много потребители. Бая памет.

Сесии! Курабииката може да се редактира през FF много лесно и можеш да си докараш доста неприятности.

mitko876 каза:
Зависи, бисквитките са по-гъвкави, а сесиите по сигурни.
Аз ти препоръчвам бисквитки, НО ги осигури!
Кой ти каза? Една сесия можеш да я накараш да прави чудеса. :wink:

Предполагам, че правиш логин система - сесии! Курабииката се използва в "skip this for ever/for 1 day" или запазване на временни стойности с цел да не се товари сървъра. Например за един validation code да се запази правилния код в едно куки и после да се извади и унищожи кукито.

Да логин система правя и стигнах точно до този момент. Въвеждането на вярно потребителско име и парола и сега дали да е сесия или бисквитка :)

I_V_O каза:
1.сесиите са по -сигурни, защото има възможност браузъра на потребителя да не потдържа или да забранява бисквитките.
2.сесиите са ' по-тежки' от бисквитките -> натоварват повече сървъра.
3.по-лесно е да се работи с бисквитки.
Но въпреки всичко по мои наблюдения все още се предпочитат бисквитките, освен за сайтове например за онлайн пазаруване, където е много важа сигурността :)
Да, има възможност!
1. Кое им е по-гъвкавото?
2. Нека натоварват като са по-защитени значи си заслужава.
3. Да много лесно да пишеш сумати числа.
По мой наблюдения сесийте са доста по-добри. Куките могат да се манипулират доста по-лесно от сесийте.

NewGuy каза:
1. Кое им е по-гъвкавото?
2. Нека натоварват като са по-защитени значи си заслужава.
3. Да много лесно да пишеш сумати числа.
По мой наблюдения сесийте са доста по-добри. Куките могат да се манипулират доста по-лесно от сесийте.
NewGuy ти можеш ли да четеш...
Каде сам казал кои са по гъвкави?
Кой ти каза че сесиите са по-защитени?
И няма такова еднте да са по-добри от другите! :evil: Използват се различно в зависимост от ситуацията 8)
samo в твоя случай бих предпочел бисквитка :)

Ми ако един се сайт се отваря през интернет клуб и ако е с бисквитки много лесно може да се разбере паролата защото се записва на компа. Според мен сесиите са по-добри. Няма смисъл да се пускат още мнения. Всеки казва това което повече му харесва. Той човека сега се чуди какво да използва...

Back
Горе