Cron job

Rex

Registered
Привет на всички ! :)

Понеже съм малко новак в php-то (занимавам се от около 1 година и нещо) не съм много на вътре с нещата.. до колко мисля cron job-а е на php затова пиша в този раздел, ако греша моля модераторите да ми преместят темата. Благодаря

И така по темата:

Трябва ми някой cron job с който да се пуска на всеки 35 минути файл на име: blabla.pl (той се намира на сървъра ми)

как да стане това ???

Моля обеснете ми колкото може по-подробно и то на Български, че не съм на вътре с cron job-а.. то даже никога не съм работил с това нещо :roll:

Или някоя малка програмка да ми кажете с която да се пуска този файл на 35 минутки.. (понеже файла е на моето PC..)

Но за предпочитане е да е Cron Job. Благодаря многоо !!!!

Освен ако файла не е включен или не се презарежда от някаква програма не виждам как може да стани това

понеже е на твоя сървър защо не му направиш да се рефрешва на 35мин

<meta http-equiv="refresh" content="2100" />

пп ако учиш php от година неможе да си новак аз го уча оп 5-6 месеца и мога да каже че съм си добре с езика

не не .. значи като се стартира този файл той извлича информация от едни логове и ги показва на 1 страница.

И така те се натрупват вече станали събития, като се цъкне PERL файла (.pl) той извлича информацията и я дисплейва новата и старата.

ПП: На Win XP съм. Значи аз гледах из гугъл-а, че става с cron job и затова пуснах тази тема.

Благодаря :?:

Rex каза:
не не .. значи като се стартира този файл той извлича информация от едни логове и ги показва на 1 страница.

И така те се натрупват вече станали събития, като се цъкне PERL файла (.pl) той извлича информацията и я дисплейва новата и старата.

ПП: На Win XP съм. Значи аз гледах из гугъл-а, че става с cron job и затова пуснах тази тема.

В Cpanel-a има такава екстра.
Задаваш кога да стартира скрипта.

Проблема е, че не знам как ще го направиш на дом. комп. :?

Rex каза:

Както админа ти каза cron job има в контролния панел на платените хостове. Понеже те обикновенно са на линукс, той ползва директно мениджъра на задачи, който се казва crontab. При уиндовските не знам какво. По принцип аналога на cron taba в уиндовс е sheduled task (виш контрол панела). Разгледай го дали ще ти свърши работа, но се съмнявам.

в google намерих решение с бат файл:

:START
start php.exe your_PHP_script.php
choice /ty,100 > nul
goto START

от тук:
http://209.85.135.104/search?q=cache:ZI3Itp81lh8J:www.thescripts.com/forum/thread1276.html+windows+xp+run+php+cron&hl=bg&ct=clnk&cd=1&gl=bg

погледни и това:
http://209.85.135.104/search?q=cache:kVVWBImqWG8J:www.cmsproducer.com/crontab-windows-scheduler-linux+windows+xp+run+php+cron&hl=bg&ct=clnk&cd=4&gl=bg

пп
разгледай и другите резултатите, не съм чел подробно

ахаааа как било тооо.. само под линуукс.. ясно :?:
А това с бат файла той автоматично ли ще се пуска ???? нерабрах нещо.. той този perl файла (моя) се отваря със CMD-то. Цъкам на файла и излиза cmd-то де.. зарежда си работите и се затваря само.

Благодаря ви много ! За пореден път ми помагате :?: :oops:

Back
Горе