Здравейте!
Грубо казано, за форума, който правя имам графика, която продължава като най-обикновена решетка (таблица), в която ще се листва текст в табличен вид.
Искам да направя решетката с таблица, на която съм задал бордър 1 рх. Бордърът зададен в самия ХТМЛ файл винаги е по-дебел от 1 рх, независимо, че му е зададена уж такава дебелина, затова реших да опитам с CSS.
Ето декларацията в CSS-файла:
table.forum
{
background-color: none;
color: #898989;
font-weight: normal;
font-family: Arial;
font-size: 10.0pt;
letter-spacing: 0.3pt;
border: solid 1px #4F4F57
}
Така си получавам 1px-елния бордър, но пък не ми показва колоните и си прилича на най обикновен <див>
Ако задам стил и на колоните (с бордър), бордърите им се долепят един до друг и отново става дебело и грозно
В графиката решетката е точно 1 рх, затова и бордъра на таблицата с колоните трябва да е такъв.
Възможно ли е да го направя и как?
Ако не става с таблици или се сещате за по-удачен вариант, обяснете ми!
Благодаря предварително!
Грубо казано, за форума, който правя имам графика, която продължава като най-обикновена решетка (таблица), в която ще се листва текст в табличен вид.
Искам да направя решетката с таблица, на която съм задал бордър 1 рх. Бордърът зададен в самия ХТМЛ файл винаги е по-дебел от 1 рх, независимо, че му е зададена уж такава дебелина, затова реших да опитам с CSS.
Ето декларацията в CSS-файла:
table.forum
{
background-color: none;
color: #898989;
font-weight: normal;
font-family: Arial;
font-size: 10.0pt;
letter-spacing: 0.3pt;
border: solid 1px #4F4F57
}
Така си получавам 1px-елния бордър, но пък не ми показва колоните и си прилича на най обикновен <див>
Ако задам стил и на колоните (с бордър), бордърите им се долепят един до друг и отново става дебело и грозно
В графиката решетката е точно 1 рх, затова и бордъра на таблицата с колоните трябва да е такъв.
Възможно ли е да го направя и как?
Ако не става с таблици или се сещате за по-удачен вариант, обяснете ми!
Благодаря предварително!