CSS прозрачност

misho

Registered
Как е най-добре да се задава прозрачността чрез CSS? Ето три начина, коит открих в интернет:
Код:
opacity: 0.8;
-moz-opacity: 0.8;
filter: alpha(opacity=80);
Кой (или кои) от тях трябва да ползвам, за да работи под всички браузъри? И трите Notepad++ не ги приема, като коректно изписани. :? Обикновено удебелява думата, когато всичко е наред.

Използвай и трите. Първият е за Mozilla, а последният е за IE. А за втория не съм много сигурен. Може някой друг браузър да го използва.

Dizasterr каза:
Използвай и трите. Първият е за Mozilla, а последният е за IE. А за втория не съм много сигурен. Може някой друг браузър да го използва.
ДА, прилагат се и трите!

Втория не го пиши. Той е за античните весии на firefox. Всички актуални брузъри без IE потдържат opacity, а IE си ползва неговите филтри.

adrian каза:
За прозрачността - http://www.twinhelix.com/css/iepngfix/

Това няма нищо общо с прозрачността. Това е за правилно показване на прозрачните png-та под IE <= 6.

И такааа, да почистя праха от темата с още един въпрос: Има ли начин да се зададе прозрачност, така че CSS да е валиден, защото така ми връща куп грешки и предупреждения? И ако сложа просто една PNG полупрозрачна картинка за фон, вместо да правя това с CSS, IE 6 няма шанс да го покаже, така ли?

misho каза:
И такааа, да почистя праха от темата с още един въпрос: Има ли начин да се зададе прозрачност, така че CSS да е валиден, защото така ми връща куп грешки и предупреждения? И ако сложа просто една PNG полупрозрачна картинка за фон, вместо да правя това с CSS, IE 6 няма шанс да го покаже, така ли?

Кво гледаш ти пък, кво ти показва редкатора? Кво ти пука? Кода си върши работата и това е. На мен с Eclipse не ми дава грешки. За ие6 за прозрачен фон си има също филтър.

Back
Горе