CSS, селектори за input type="file"

sizif

Registered
Здравейте!

Въпросът ми е какви са селекторите, с които мога да задавам стил на поле за ъплоуд:

<input type=file name="" >

но така, че да имам възможност да манипулирам отделно полето от свързания с него бутон "Брауз"?

Самото поле го променям с този клас:

.upstyle
{
color: #000000;
background-color: #cfcfcf;
border: 1px outset #a8a9ab;
font-family: Georgia;
font-size: 13px
}

но бутона Брауз не е самостоятелна единици, а е вързан с полето (което значи, че е зависим от същите селектори), освен това не успявам да му задам друга стойност освен бордър.

Как да променя (ако е възможно) другите стойности на бутона брауз като background-color-а му, шрифта/цвета на текста и курсора (искам да е ханд, но в ъплоуд полето да си е стандартно) така, че самия бутон и полето да имат различни стойности?

Освен това как да сменя текста в бутона, вместо "Брауз" да е примерно "Избери"? С value="нещо си" очевидно няма как да стане :(

Моля, помогнете ми!

Благодаря предварително!

sizif каза:
Здравейте!

Въпросът ми е какви са селекторите, с които мога да задавам стил на поле за ъплоуд:

<input type=file name="" >

но така, че да имам възможност да манипулирам отделно полето от свързания с него бутон "Брауз"?

Самото поле го променям с този клас:

.upstyle
{
color: #000000;
background-color: #cfcfcf;
border: 1px outset #a8a9ab;
font-family: Georgia;
font-size: 13px
}

но бутона Брауз не е самостоятелна единици, а е вързан с полето (което значи, че е зависим от същите селектори), освен това не успявам да му задам друга стойност освен бордър.

Как да променя (ако е възможно) другите стойности на бутона брауз като background-color-а му, шрифта/цвета на текста и курсора (искам да е ханд, но в ъплоуд полето да си е стандартно) така, че самия бутон и полето да имат различни стойности?

Освен това как да сменя текста в бутона, вместо "Брауз" да е примерно "Избери"? С value="нещо си" очевидно няма как да стане :(

Моля, помогнете ми!

Благодаря предварително!

няма такива. :( оставяш го така. Евентуално с разни хакове правиш различна дължина на инпут полето за различните браузъри, защото бутона е с различна дължина при всеки браузър :(
пп
Има разни далавари с js, не не мисля, че си заслужават труда.

някъде преди в старите теми пак питаха за това:
http://www.quirksmode.org/dom/inputfile.html
не съм го изпробвал лично ,но мисле , че работи :)

bafitu каза:
някъде преди в старите теми пак питаха за това:
http://www.quirksmode.org/dom/inputfile.html
не съм го изпробвал лично ,но мисле , че работи :)

точно за това тоя js си мислех, но тук на пръв поглед е описано доста по читаво от това, което аз съм чел.
sizif, работи коректно пиши да знаем ;)

Здравейте! :)

Благодаря ви, че се включвате по темата!

От всички полета във форми, файловото поле за зареждане е до момента най-лошото, когато става въпрос за дизайн. Explorer на Windows предлага някои (но не много) възможности за стил, MOZILLA леко по-малки, а някои от другите браузери изобщо. Бутонът "BROWSE", специално, е напълно непристъпна към CSS манипулация.

Въведението в темата мисля, че е показателно :(

Пробвах идеята от статията, не успях да се справя с позиционирането добре, а като се сетя за разнообразието от браузъри мисълта вече не ми изглежда толкова привлекателна :(

Преди да пусна темата тук прегледах, какви решения ползват абв и яхуу - при тях бутоните нямат стил... За абв малко се учудих - при тях всички бутони са с някакъв стил, докато яхууу е еталон за шарения... Сега обаче ми стана ясно защо е така.
Въпреки, че съм противник на конформизма, мисля този път да вървя в тон с "големите" :)

ПП: кода за глерията (защото въпросът ми беше предизвикан от работата по нея) ще пусна скоро.
Колкото и абсурдно да звучи, създаването на интерфейса наложи доста промени в РНР-кода.. Напр: дублирани бутони (за удобство) в една от формите ме принуди да пренапиша кода за валидация и да разбутам почти основно обработващия код...

Още веднъж, благодаря Ви, че се отзовахте по темата!

sizif каза:
Здравейте! :)
Пробвах идеята от статията, не успях да се справя с позиционирането добре, а като се сетя за разнообразието от браузъри мисълта вече не ми изглежда толкова привлекателна :(

Преди да пусна темата тук прегледах, какви решения ползват абв и яхуу - при тях бутоните нямат стил... За абв малко се учудих - при тях всички бутони са с някакъв стил, докато яхууу е еталон за шарения... Сега обаче ми стана ясно защо е така.
Въпреки, че съм противник на конформизма, мисля този път да вървя в тон с "големите" :)

мда, казах ти че няма голям смисъл да се мъчи човек за тоя бутон. И аз веднъш си играх на тоя принцип да променя стиловете на скрола. За половин ден що годе успях.... ма накрая го разкарах.

абж.бг за мен е еталон. Едно време като обикалях по залите и все го гледах на разлини монитори, резолюции и тн..., и все си изглеждаже еднакъв. Сега не знам как са, но все още го ползвам да гледам как са решили даден проблем. Дори гледам от тях описанието на разрешените данни за полета, съобщенията за грешка как са ги разположилите и тн...

пп
добре дошъл в отбора на големите :D

Горе