CSS Help Me

MaDHaCkEr

Registered
От дълго време се мъча да разбера как мога да си сложа background картинка на таблицата за модули
table.JPG

ето нещо такова... от горе от долу и в средата има по 1 картинка и се получава това :) самоче като тръгна да го копирам кода от CSS файла на моя CSS файл нищо не става :(
Някой може ли ми обясни както точно се пише?

Мерси предварително ;)
 
Значи на едно място става на друго не .. така ли?


Ти копираш кода в твоя css файл но дали си задал правилно пътя до него.

Дай линк да видя защо не се получава.
 
Ето това е сайта: http://83.148.114.176/memory/
Ако може да ми кажеш просто както трябва да напиша да не би нещо грешно да съм направил...
Ето и както съм копирал в CSS файла:
#rightcol-broad div.module {
width: 177px;
background: transparent url(../images/module_middle_wide.jpg) left repeat-y;
margin-bottom: 10px;
}

#rightcol-broad div.module div {
width: 177px;
background: transparent url(../images/module_top_wide.jpg) top left no-repeat;
}

#rightcol-broad div.module div div {
width: 177px;
background: transparent url(../images/module_bottom_wide.jpg) bottom left no-repeat;
}

#rightcol-broad div.module div div div{
width: 162px;
padding-left: 5px;
padding-right: 10px;
padding-top: 10px;
background: transparent;
padding-bottom: 10px;
font-size: 10px;
}

#rightcol-broad div.module div div div div{
padding: 0px;
margin: 0px;
}
Това е за модулите от дясно
 
MaDHaCkEr каза:
Ето това е сайта: http://83.148.114.176/memory/
Ако може да ми кажеш просто както трябва да напиша да не би нещо грешно да съм направил...
Ето и както съм копирал в CSS файла:
#rightcol-broad div.module {
width: 177px;
background: transparent url(../images/module_middle_wide.jpg) left repeat-y;
margin-bottom: 10px;
}

#rightcol-broad div.module div {
width: 177px;
background: transparent url(../images/module_top_wide.jpg) top left no-repeat;
}

#rightcol-broad div.module div div {
width: 177px;
background: transparent url(../images/module_bottom_wide.jpg) bottom left no-repeat;
}

#rightcol-broad div.module div div div{
width: 162px;
padding-left: 5px;
padding-right: 10px;
padding-top: 10px;
background: transparent;
padding-bottom: 10px;
font-size: 10px;
}

#rightcol-broad div.module div div div div{
padding: 0px;
margin: 0px;
}
Това е за модулите от дясно

а сложил ли си кода за обяснение че е CSS -
Код:
<style type="text/css">тука си пишеш кода</style>
 
Сложил съм го зарежда ми го само този код за таблицата нещо нестава... сигурно не го правя както трябва за това показвам както съм написал и искам да знам дали това се пише или друго да напиша
 
SandPrince , в css файла не е нужно да се слага
Код:
 <style type="text/css">тука си пишеш кода</style>


MaDHaCkEr , не разбрах какво точно искаш .. ще обясниш ли пак :(
сорри
 
Искам таблицата за модулите да си я направя с картинки.. графична а не просто да сменям цвета на бордера... ето както е на тази картинка
table.JPG

слага се една картинка за TOP една за MIDDLE и една за BOTTOM
 
Виж внимателно пътищата до картинките! В горният код картинките са по напред в дървото на директориите от css файла ти! Ако са ти в папка images вместо път започващ с ../images/ трябва да напишеш просто images/kartinka.jpg


Код:
#rightcol-broad div.module {
width: 177px;
background: transparent url(images/module_middle_wide.jpg) left repeat-y;
margin-bottom: 10px;
}

#rightcol-broad div.module div {
width: 177px;
background: transparent url(images/module_top_wide.jpg) top left no-repeat;
}

#rightcol-broad div.module div div {
width: 177px;
background: transparent url(images/module_bottom_wide.jpg) bottom left no-repeat;
}

#rightcol-broad div.module div div div{
width: 162px;
padding-left: 5px;
padding-right: 10px;
padding-top: 10px;
background: transparent;
padding-bottom: 10px;
font-size: 10px;
}

#rightcol-broad div.module div div div div{
padding: 0px;
margin: 0px;
}
 
То търси папката в директорията на темплайта другите картинки по същия начин съм ги направил тях ми ги показва.
Можеш ли да ми кажеш направо какво се пише за този модул?
 
MaDHaCkEr каза:
То търси папката в директорията на темплайта другите картинки по същия начин съм ги направил тях ми ги показва.
Можеш ли да ми кажеш направо какво се пише за този модул?

Когато виждаш, че не става по добре задавай пълния път до картинката.

Така няма начин да объркаш.

Не мога да отворя линка който си дал иначе щях да намеря грешката.

Най-вероятно е да е нещо елементарно.

Няма какво друго да е когато става думза за CSS.
 
admin каза:
MaDHaCkEr каза:
То търси папката в директорията на темплайта другите картинки по същия начин съм ги направил тях ми ги показва.
Можеш ли да ми кажеш направо какво се пише за този модул?

Когато виждаш, че не става по добре задавай пълния път до картинката.

Така няма начин да объркаш.

Не мога да отворя линка който си дал иначе щях да намеря грешката.

Най-вероятно е да е нещо елементарно.

Няма какво друго да е когато става думза за CSS.

Пробвай сега да го отвориш: http://83.148.114.176/Memory/
 
Internet Explorer cannot display the webpage

Така като гледам май хостваш на твоя комп. - не всеки ще има достъп, или дори и да има, то връзката най-вероятно ще е пълна скръб!

По-добре давай примери на някой безплатен хостинг... :?:
 
Аз първо го правя сайта на мойто PC като е готово всичко ще го кача на сървър който работи без грешка :) Така като работя на мойто PC ми е по лесно и по бързо става всичко ;)
 
и аз съм имал много проблеми с
Код:
background: url(../images/bg2.gif);
когато е в CSS файл. но когато го сложа в самата страница се оправя. не знам защо.
 

Горе