CSS Help Me

MaDHaCkEr

Registered
От дълго време се мъча да разбера как мога да си сложа background картинка на таблицата за модули
table.JPG

ето нещо такова... от горе от долу и в средата има по 1 картинка и се получава това :) самоче като тръгна да го копирам кода от CSS файла на моя CSS файл нищо не става :(
Някой може ли ми обясни както точно се пише?

Мерси предварително ;)
 

Admin

Registered
Значи на едно място става на друго не .. така ли?


Ти копираш кода в твоя css файл но дали си задал правилно пътя до него.

Дай линк да видя защо не се получава.
 

MaDHaCkEr

Registered
Ето това е сайта: http://83.148.114.176/memory/
Ако може да ми кажеш просто както трябва да напиша да не би нещо грешно да съм направил...
Ето и както съм копирал в CSS файла:
#rightcol-broad div.module {
width: 177px;
background: transparent url(../images/module_middle_wide.jpg) left repeat-y;
margin-bottom: 10px;
}

#rightcol-broad div.module div {
width: 177px;
background: transparent url(../images/module_top_wide.jpg) top left no-repeat;
}

#rightcol-broad div.module div div {
width: 177px;
background: transparent url(../images/module_bottom_wide.jpg) bottom left no-repeat;
}

#rightcol-broad div.module div div div{
width: 162px;
padding-left: 5px;
padding-right: 10px;
padding-top: 10px;
background: transparent;
padding-bottom: 10px;
font-size: 10px;
}

#rightcol-broad div.module div div div div{
padding: 0px;
margin: 0px;
}
Това е за модулите от дясно
 

SandPrince

Registered
MaDHaCkEr каза:
Ето това е сайта: http://83.148.114.176/memory/
Ако може да ми кажеш просто както трябва да напиша да не би нещо грешно да съм направил...
Ето и както съм копирал в CSS файла:
#rightcol-broad div.module {
width: 177px;
background: transparent url(../images/module_middle_wide.jpg) left repeat-y;
margin-bottom: 10px;
}

#rightcol-broad div.module div {
width: 177px;
background: transparent url(../images/module_top_wide.jpg) top left no-repeat;
}

#rightcol-broad div.module div div {
width: 177px;
background: transparent url(../images/module_bottom_wide.jpg) bottom left no-repeat;
}

#rightcol-broad div.module div div div{
width: 162px;
padding-left: 5px;
padding-right: 10px;
padding-top: 10px;
background: transparent;
padding-bottom: 10px;
font-size: 10px;
}

#rightcol-broad div.module div div div div{
padding: 0px;
margin: 0px;
}
Това е за модулите от дясно

а сложил ли си кода за обяснение че е CSS -
Код:
<style type="text/css">тука си пишеш кода</style>
 

MaDHaCkEr

Registered
Сложил съм го зарежда ми го само този код за таблицата нещо нестава... сигурно не го правя както трябва за това показвам както съм написал и искам да знам дали това се пише или друго да напиша
 

Player_pz

Registered
SandPrince , в css файла не е нужно да се слага
Код:
 <style type="text/css">тука си пишеш кода</style>


MaDHaCkEr , не разбрах какво точно искаш .. ще обясниш ли пак :(
сорри
 

MaDHaCkEr

Registered
Искам таблицата за модулите да си я направя с картинки.. графична а не просто да сменям цвета на бордера... ето както е на тази картинка
table.JPG

слага се една картинка за TOP една за MIDDLE и една за BOTTOM
 

gbdesign

Registered
Виж внимателно пътищата до картинките! В горният код картинките са по напред в дървото на директориите от css файла ти! Ако са ти в папка images вместо път започващ с ../images/ трябва да напишеш просто images/kartinka.jpg


Код:
#rightcol-broad div.module {
width: 177px;
background: transparent url(images/module_middle_wide.jpg) left repeat-y;
margin-bottom: 10px;
}

#rightcol-broad div.module div {
width: 177px;
background: transparent url(images/module_top_wide.jpg) top left no-repeat;
}

#rightcol-broad div.module div div {
width: 177px;
background: transparent url(images/module_bottom_wide.jpg) bottom left no-repeat;
}

#rightcol-broad div.module div div div{
width: 162px;
padding-left: 5px;
padding-right: 10px;
padding-top: 10px;
background: transparent;
padding-bottom: 10px;
font-size: 10px;
}

#rightcol-broad div.module div div div div{
padding: 0px;
margin: 0px;
}
 

MaDHaCkEr

Registered
То търси папката в директорията на темплайта другите картинки по същия начин съм ги направил тях ми ги показва.
Можеш ли да ми кажеш направо какво се пише за този модул?
 

Admin

Registered
MaDHaCkEr каза:
То търси папката в директорията на темплайта другите картинки по същия начин съм ги направил тях ми ги показва.
Можеш ли да ми кажеш направо какво се пише за този модул?

Когато виждаш, че не става по добре задавай пълния път до картинката.

Така няма начин да объркаш.

Не мога да отворя линка който си дал иначе щях да намеря грешката.

Най-вероятно е да е нещо елементарно.

Няма какво друго да е когато става думза за CSS.
 

MaDHaCkEr

Registered
admin каза:
MaDHaCkEr каза:
То търси папката в директорията на темплайта другите картинки по същия начин съм ги направил тях ми ги показва.
Можеш ли да ми кажеш направо какво се пише за този модул?

Когато виждаш, че не става по добре задавай пълния път до картинката.

Така няма начин да объркаш.

Не мога да отворя линка който си дал иначе щях да намеря грешката.

Най-вероятно е да е нещо елементарно.

Няма какво друго да е когато става думза за CSS.

Пробвай сега да го отвориш: http://83.148.114.176/Memory/
 

DJCharge

Registered
Internet Explorer cannot display the webpage

Така като гледам май хостваш на твоя комп. - не всеки ще има достъп, или дори и да има, то връзката най-вероятно ще е пълна скръб!

По-добре давай примери на някой безплатен хостинг... :?:
 

MaDHaCkEr

Registered
Аз първо го правя сайта на мойто PC като е готово всичко ще го кача на сървър който работи без грешка :) Така като работя на мойто PC ми е по лесно и по бързо става всичко ;)
 

jooorooo

Registered
и аз съм имал много проблеми с
Код:
background: url(../images/bg2.gif);
когато е в CSS файл. но когато го сложа в самата страница се оправя. не знам защо.
 

Горе