CSS

morkov4o

Registered
искам да ви попитам как да добавя прозрачност (opacity) на текст :) благодаря предварително :)

за картинка е и е само за FF

и 2мата ли мислим грешно :)

прозвачност на текст мисля че неможе.
за да направиш ефект на прозрачност просто избери някои светъл цвят примерно сиво

morkov4o каза:
искам да ви попитам как да добавя прозрачност (opacity) на текст :) благодаря предварително :)

С CSS няма да стане, хващай някаква програма от рода на фотошопа и си наслагай текста върху каквото там ти трябва... има достатъчно ефекти и начини да го наравиш с фотошопа.

ми аз на фотошоп съм адски добър и ги чаткам нещата но не искам текста да ми е картинка ако ме разбираш :) просто е смешно :П

morkov4o каза:
ми аз на фотошоп съм адски добър и ги чаткам нещата но не искам текста да ми е картинка ако ме разбираш :) просто е смешно :П

Ми аз не съм добър нито с фотошопа, нито с уеб програмирането, но се посмях още когато никой не ти беше писал в темата. :wink:

Дал съм ти работещо решение, ако на някой му е смешен този вариант да ти предложи по-добър!

ок благодаря ти :)

Да наистина щом няма такъв вариант с CSS, най-добре или с фотошоп или както казаха хващаш някой по-светъл нюанс на текстовия цвят, но това с нюанса нещо не ми се нрави по простата прицина че ако опацити ще е прозрачно. Тва хубаво, но ако това зад което стои текста не е един цвут ми е някаквъ картина няма да стане.

PoDMaTRiX каза:
Да наистина щом няма такъв вариант с CSS, най-добре или с фотошоп или както казаха хващаш някой по-светъл нюанс на текстовия цвят, но това с нюанса нещо не ми се нрави по простата прицина че ако опацити ще е прозрачно. Тва хубаво, но ако това зад което стои текста не е един цвут ми е някаквъ картина няма да стане.

ммм все си мисля, че ако сложиш картинката в един леър, пък текства в втори леър и зададеш прозрачност на този слой и готово.
Или греша?

no comment имах за фотошоп идеално ги знам как стават работите не падам от Марс. Говорех за текста в HTML код с някъкъв по-светъл цвят за текст. Някой го пеше дал като идея по- горе.[/url]

Back
Горе