CSS2 и CSS

ystefanov

Registered
Някой може ли да ми обясни какво е CSS2, осъвременана версия на CSS ли е, какви са разликите между CSS2 и CSS?

Съвременната версия е CSS2!Скоро се очаква и CSS3.За разлики межди 1 и 2-ката, какво да ти кажа!В 1-цата липсват някои неща, 2-ката надгражда предшествениката си, редактирани са и добавени нови стилове.Това е общо взето

Ползва от цсс3 почти никаква, тъй като голям брой от потребителите ползват ие6-ие7, все ще трябва да се правят хакове и измишлиотини за да може да се вижда както по стандартите.

shterev каза:
Ползва от цсс3 почти никаква, тъй като голям брой от потребителите ползват ие6-ие7, все ще трябва да се правят хакове и измишлиотини за да може да се вижда както по стандартите.

А може ли да се каже същото за цсс2, т.е. приема ли се от ИЕ-6,7 и останалите?

ystefanov каза:
shterev каза:

А може ли да се каже същото за цсс2, т.е. приема ли се от ИЕ-6,7 и останалите?
Какво означава приема ли се от IE6, IE7?!
Естествено!То почти всеки сайт, който си виждал ползва "помоща" на CSS, при визуализирането на своите елементи.

Настоящата версия на CSS е 2 . Предстои да излезе 3 , но ще е малко безщомощна - писал съм по-горе защо.
цсс3
border-radius: 20px;

Ще задава заоблени ъгли в дадения радиус , но какъв е смисъла като , ако клиентите(потребителите) гледат през ИЕ6 ИЕ7, които не го поддържат.
Затова казвам ,че е хубаво , но и не е в същото време.
CSS2 . CSS3 това са версиите, обновленията. Ясно е ,че ЦСС3 ще е по-добър, много от нещата , които се правят с разни хитринки или изписването на 100 реда код , ще се правят мн по-лесно. Но друг е въпроса кой ще поддържа цсс3. Говоря специално за ие-тата, те не признават много стандартите, затова и има разлика в сайтовете и т.н.

Определено е много трудно с тези IE-та!
От личен опит го казвам, защото с един(първият ми)сайт видях много зор докато го оправя да работи на IE6-IE7! :)

rosko каза:
Определено е много трудно с тези IE-та!
От личен опит го казвам, защото с един(първият ми)сайт видях много зор докато го оправя да работи на IE6-IE7! :)

Ако го структурираш правилно бъговете са минимални. Щом имаш големи разминавания в ие и модзила , значи не структурираш правилно.Съвет: не ползвай маргин - не винаги , ползвай падинг , ако трябва слагай допълнитлено родителски елемент за тая цел.

Горе