Delete чрез пхп..

Dido_net

Registered
Значи имам въпросче, може ли да се направи с този скрипт, от ляво където е размера да има бутон изтрий? Който да работи разбира се :lol:

Ето това е кодчето :

Код:
<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1251" />
<title>Index of files</title>

<style type="text/css">

a:hover{
color: #000000;
//text-decoration: underline overline;
border:2px solid black
 }
</style>

</head>
<body bgcolor="000000" text="000000">
<center>
<table border="2 px" bgcolor="silver" width="70%">
<tr><th><font size='1' face='arial'>Име на файл:</font></th><th><font size='1' face='arial'>Размер:</font></th></tr>

<?php
$directory = opendir('.');
while ($files = readdir($directory))
{
$file_array[] = $files;
}
foreach ($file_array as $files)
{
echo "<tr><td>";
if($files == ".." || $files == ".")
{
continue;
}
echo "<a href=\"http://images.phpnet.us/str/$files\" target=\"_blank\"><font size='1' face='arial' color='000000'>$files</font></a><br></td>";
$file = "./".$files;
$size = filesize($file);
$i=0;
$iec = array( "<font size='1' face='arial'> Bytes</font>", "<font size='1' face='arial'> KB</font>", "<font size='1' face='arial'> MB</font>", "<font size='1' face='arial'> GB</font>", "<font size='1' face='arial'> TB</font>", "<font size='1' face='arial'> PB</font>", "<font size='1' face='arial'> EB</font>", "<font size='1' face='arial'> ZB</font>", "<font size='1' face='arial'> YB</font>");
while (($size/1024)>1) {
$size=$size/1024;
$i++;
}
echo"<td width='10%'>";
echo substr($size,0,strpos($size,'.')+4).$iec[$i];
echo"</td></tr>";
}
?>
</table>
</center>
</body>
</html>


Мисля че не се иска много писане, само да се добави една <td> и командата за пхп да дел файла...

Ии.. бtw, скоро си зимам една книга за php и няма да ви занимавам по цял ден с дивотийте ми :lol:
 

mizarck

Registered
Ман вообще незнам как ще стане тоя номер но в колекцията си имам нещи което може да ти помогне
ето

Код:
<html> 
<head> 
<title>Delete</title> 
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; 

charset=windows-1251"> 
</head> 

<body> 
<? 
$filelocation=".txt"; //тук пишеш името на файла 
if (!unlink ($filelocation)) { 
echo "Файлът не може да бъде изтрит!"; 
} 
else { 
echo "Файлът бе изтрит успешно!"; 
} 
?> 
</body> 
</html>
 

bafitu

Registered
бе общо взето ти трябва функцията : unlink
ето ти 1 кодче което трие и папки само трябва да си го нагласиш в скрипта , че имам друга работа:
Код:
<?
if ($del == "true") {
$file = stripslashes("{$directory}{$_GET["file"]}");
@chmod($file, 0777);
if (is_dir($file)) {
if (!@rmdir($file)) {
echo '<span style="color: #dadada">Неможе да се изтрие!</span>';
} else {
echo '<span style="color: #dadada">Папката е изтрита</span>';
}
} else {
if (!@unlink($file)) {
echo '<span style="color: #dadada">Неможе да се изтрие!</span>';
} else {
echo '<span style="color: #dadada">Файла е изтрит!</span>';
}
}
}
?>
и в адрес бара ще изглежда така:
http://site.com/index.php?del=true&file=test.txt
като $file ще е файла на който си щтракнал т.е. в часта с пхп-то ще изглежда така:
echo '<a href="/zz.php?del=true&file='.$files.'">del</a>';
добави си го сам че ме марзи.. :?:
 

Dido_net

Registered
Трябва ми да ми показва файловете от дадена папка и същевремено който файл ми тря,да си го делкам.. :(
 

Dido_net

Registered
Хахаха, тръгнах да пише мнение туко що да ви питам как ще го направя, но всъщност с мойте ламерски познания изобретих това, кето ми върши страхотна работа и се кефя много :lol: :lol: :lol:

1-ви файл - del.php

Код:
<?
if ($del == "true") {
$file = stripslashes("{$directory}{$_GET["file"]}");
@chmod($file, 0777);
if (is_dir($file)) {
if (!@rmdir($file)) {
echo '<span style="color: #dadada">Неможе да се изтрие!</span>';
} else {
echo '<span style="color: #dadada">Папката е изтрита</span>';
}
} else {
if (!@unlink($file)) {
echo '<span style="color: #dadada">Неможе да се изтрие!</span>';
} else {
echo '<span style="color: #dadada">Файла е изтрит!</span>';
}
}
}
?>


2-ри файл - del_action.php

Код:
<html>
<head>
<title>Delete</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1251">

charset=windows-1251">
</head>

<body>
<?
$_GET['target'];

$filelocation="str/".$_GET['target'];
if (!unlink ($filelocation)) {
echo "Файлът не може да бъде изтрит!";
}
else {
echo "Файлът бе изтрит успешно!";
}
?>
</body>
</html>




И ей ся да ва питам, не съм ли умен бре маа му хяхя :lol: :lol:
След малко ще напиша и урок : :D
 

Dido_net

Registered
Аааааааааа... как да го направя 1 файл! ? :eek:
Искам ако не е избран $_GET['target'] да не изпълнява горния скрипт :shock:

Ето това е кода, плс помогнетеее ! :roll: :cry:


Код:
<?php
$_GET['target'];

$filelocation="str/".$_GET['target'];
if (!unlink ($filelocation)) {
echo "Файлът не може да бъде изтрит!";
}
else {
echo "Файлът бе изтрит успешно!";
echo "<br />";
echo "<a href=\"del.php\">Върни се обратно</a>";
exit;
}
?>




<html>
<head>
<title>Delete</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1251">
<link rel="stylesheet" href="style.css" type="text/css" />
</head>

<body>

<?php
$directory = opendir('str/');
while ($files = readdir($directory))
{
$file_array[] = $files;
}
foreach ($file_array as $files)
{
echo "";
if($files == ".." || $files == ".")
{
continue;
}
echo "<table border=0><tr><td width=\"600\" style=\"border:solid 1px #9cff00\">";
echo "<a href=\"http://free.metal.info/new%20folder/str/$files\" target=\"_blank\">$files</a>   ";
echo "</td><td style=\"border:solid 1px #9cff00\">";
echo "<a href=\"del.php?target=$files\">X</a>";
echo "</td></tr></table>";
$file = "./".$files;

echo"<td width='10%'>";
// echo substr($size,0,strpos($size,'.')+4).$iec[$i];
echo"</td></tr>";
}
?>
</body>
</html>
:cry: :cry: :cry:

ето тук можете да видите - http://free.metal.info/new%20folder/del.php
искам ако не е избран тоя $_GET['target'], да не трие нищо, да не изпълнява въобще нищо ! :roll: :oops: :cry:
 

Dido_net

Registered
И как да направя да не може пирмерно чрез del.php?target=/../index.php да изтривем индекс-а? :shock:
За сега спирам командата за дел, защото някой може да се изгарви, много, много искам да получа отговор за 2-та ми въпроса.. :cry:
 

Dido_net

Registered
Ми аре кажете ми дее, гатии.. :eek: :eek:
Толко мерак имам да го направя, пък вий ся нарочно нищо не ми казвате :evil:
 

Admin

Registered
Ето една примерна проверка:



$del=$_GET['target'];
if (eregi('/',$del)||$del='')
{exit;}

Така ще му попречиш да ползва знака /
или да праща данни без стойност.
 

Dido_net

Registered
yep, admn, много ти благодаря :) :D
А може ли да се направи с 1 файл да става процедурата ? Или да го направя с 2.. :roll:
 

Горе