<div> малко разяснения

mute

Registered
как да направя един див да се позиционира в центара на страница, такаче при всякаква разделителна способност да е в средата. пробвах с <div align="center" >но не се получава някакви предложения.Ако ми дадете нянакви уроци на БГ език за див ще съм ви благодарен.
Имам и още един вупрос като сложа някоя песен за фон с тага <embed> или <bgsound> песента изсвирва около 20 секунди и след това ми се появява за доунлод.
 

Admin

Registered
mute каза:
как да направя един див да се позиционира в центара на страница, такаче при всякаква разделителна способност да е в средата. пробвах с <div align="center" >но не се получава някакви предложения.

Няма причина да не става.
http://www.asahi-net.or.jp/~bd9y-ktu/jirei_f/sample_c.html
 

mute

Registered
имам и едит на темата с 2ро въпрос ;) и мерси за предния сега ще го погледна
edit: примерно http://kick-off-fm.qhoster.net/mutesite/ картинката е направена така <div align="center" > но не е в центара
 

bafitu

Registered
<embed src="file.mp3"></embed>
<bgsound> мисля нетръгва на ФФ успех... имаше нещо за loop да е на -1 за безкрайност , но потърси ако намеря ще пиша...
едит:
пробвай така :
<embed src="file.mp3" loop="true/false" hidden="true/false"></embed>
където на loop ако е true ще се върти безкрайно ако е на false ще се изсвири 1 път и ще спре... това на hidden-a го пиши true незнам точно за какво е успех..
 

mute

Registered
bafitu каза:
<embed src="file.mp3"></embed>
<bgsound> мисля нетръгва на ФФ успех... имаше нещо за loop да е на -1 за безкрайност , но потърси ако намеря ще пиша...
едит:
пробвай така :
<embed src="file.mp3" loop="true/false" hidden="true/false"></embed>
където на loop ако е true ще се върти безкрайно ако е на false ще се изсвири 1 път и ще спре... това на hidden-a го пиши true незнам точно за какво е успех..

и двете съм ги пробвал странно защо обаче след като се изсвири песента ми дава да я доунлоадна

пп bgsound е само за ИЕ :)
пп hidden e данесе вижда симия плеар
 

bafitu

Registered
за див-а пробвай с това :
<div style="position:relative;" ><img src="mutenew.jpg" width="702" height="502" alt="" /></div>
за музиката :
ми незнам аз нямам проблеми свършва си и толкова не ми дава да се сваля незнам може да е при теб проблема , ако не пробвай с флаш ...
хм за дива пак нестава хм..
едит:
добре така не те ли устройва ?
Код:
<center>
<div style="position: relative;left:0px; height:28px; top:-35px; width: 86px;"><img src="mutenew.jpg" alt="" /></div>
<div style="position: relative;left:0px; height:28px; top:35px; width: 86px;">
</center>
я го пробвай и кажи дали работи..че нямам възможност да го пробвам в момента..
 

mute

Registered
е това с песента него дава само при мен а и при други хора по точно човека за които правя саита :( .
За дива ако го направя така тои става 100% разполага се ба целия екран от краи до краи това създава проблеми защото позиционирам следващия див спрямо първия и при различните разделителни споспобности ще седи различно.
 

bafitu

Registered
ми незнам при мен няма проблеми , но щом е така прави го на флаш .. не се сещам за друго...а иначе виж по горе за див-а .. :?:
 

mute

Registered
въпроса е че нищо неразбирам от Флаш и просто си нямам представа как ще стане ако имате някав туториал :)
 

mute

Registered
мерси зa урока сега ще го погледна.
За дива и аз се сетих за това, но пък не се сетух че на втория див може да му задам left:-300px и по този начин да се измести от центура.
Благодарности :)
 

mute

Registered
staf за този трябва php и mysql апак в хитбг няма такива екстри а и ми трябва само за 1 пестничка е може и 2-3 допълнително екстри за сега само 1.
ще потърся нещо подобно на това защото този урок немога да го направя.

някои които разбира и е по напред с материала можели да ми го направи ?
 

NeedFix

Registered
С извинение прочетох темата ама не схванах вного какво искаш да ти се направи!Кажи може да ти помогна.А за песента в момента мисля защо ще ти я дава пък за доунлоад на стария ме сайт имах една песничка ама нямах такъв проблем!
 

mute

Registered
за дивовете се оправих.
аз и преди съм слагал песнички ама Не е превило такъв проблем, може да е нещо от тъпия ИЕ ( Мразя ИЕ ).
 

mute

Registered
aa sega zashto stavataka eto primera http://kick-off-fm.qhoster.net/mutesite/ slojih edin div tozi koito e s mnogoto nesvarzan tekst i po tozi na4in saita se udalji t.e. poqvise scroler e verno moje da go scriq ama vaprosa e zashto se poqvqva
 

Горе