Dnes.bg

• Автор Автор Zion
  • Начална дата Начална дата

Zion

Registered
Обичам от време на време да влизам в новинарския сайт днес.бг Той беше единствения в който влизах и то заради дизайна му, но сега можеби няма да влизам вече. Влязох аз преди 2 мин и кво да видя, нов дизайн. Не ми хареса! http://www.dnes.bg ето го. Какво мислите за него и за стария ?

Дизайнът не е проблем, ще се свикне. Но от вчера не съм чел новините, защото махнаха rss емисията :)

ужасен е дизайна
а не са я махнали ама я съсипаха тотално.. няма descriptions
единствения хубав сайт за новини и го съсипаха, нетинфо също

Мдам, тогава не виждам проблем. Свиква се точно за едно прочитане на всички новини :)

тццццццццццццццццццц, егати защо винаги прецакват яките неща.....

аз преди влизах , и прочитах така някоя новина , но сега това червено много ме дразни и няма да влизам още повече ... червения цвят попринцип не ми допада , особено за дизайн :?

На мен пък ми харесва новия дизайн.
Лошото му е, че при по-големи резолюции, сайта отива вляво и отдясно седи празно.

Новия дизайн е изцяло в нова насока - няма много общо с предишната шарения, логото е леко променено в типографията си - много по-добър шрифт…и е червено.
Основанта навигация е хоризонтална, което е доста удобно, поне на мен оризонталните навигации винаги са ми допадали, дават възможност да пълниш сайта с повечко информация. Отделно хоризонта на очите винаги пада там и навигацията ти е винаги ясна.
Търсачката вече не е тази на dnes.bg а е готов код от гугъл. Аз лично не виждам смисъл в това, но явно има някакъв тънък замисъл тук.
Целият дизайн е изместен в ляво обаче, когато го заредиш на голяма резолюция - по-голяма от 1024/768. Това не е никак удобно. Кара те да губиш погледа си докато обикаляш из сайта и е едно ненужно разхищаване на място.
Наистина целия сайт е издържан в една основна цветова гама, но да си призная тази гама товари много очите, най-вече червеното.
Към всеки панел има RSS линк, така че винаги можеш да следиш RSS-а без да ти се налага да го търсиш из сайта.
Предишната версия с леки корекции, е доста по-добра ако трябва да съм честен….
Ами честито за новия дизайн, да почерпите..
(Никой от всички които направиха редизайн, не почерпиха, какви хора бе…)

писах им за rss-a но не са ми отговорили още
все пак стария им дизайн беше мноого по як

topchokt каза:
Не ми харесва. Моят любим сайт в който аз чета новини е www.actualno.com

Този сайт го следя от година и половина как се развива и всичко в него ми харесва. Само в правилната посока върви.
Приятно бях изненадан като сложиха времето при ховъра на градовете и тулчето долу директно с категориите и новините.

Днес.бг - не ми харесва особено в момента. Преди беше малко по-добре. Червеното повече се набива на очите. Отново всичко си е квадратно.
Тая плазма дето са я сложили за плеър супер недомислено ми седи на фона на цялата квадратна композиция.

Свикнал съм картинките да са 4:3 не 3:4. Докато свикна ще е неприятно. Ама щом са решили направили са го. Браво, инвестирали са надяват се на успех. Новия дизайн няма да спре хората да четат новини.

Относно фокуса - да, може би при тях новините най-бързо идват. Проблема е, че всичко е много наблъскано.

0u7 каза:
тццццццццццццццццццц, егати защо винаги прецакват яките неща.....

И на мен стария дизайн ми харесваше повече, не че беше нещо особено, но в сравнение с този....

Back
Горе