Drupal - добавяне на script в header/footer

sharpshooter

Registered
Здравейте! Моля ви да помогнете с нещо. Претърсих интернет, но не успявам да намеря вариант да сложа script в header/footer на темата на Drupal. Става въпрос за стандартната тема. Вариантите с модули на този етап не са решение. Иска ми се директно да го сложа в темата. Знаете ли как мога да го направя?
 
Дай структура. Наскоро не съм гледал как са го структурирали, но виж header.php или по-добре footer.php. Какъв е кода? Дай да видим и каква е подредбата на самите файлове.


Значи търсим нещо в: /themes
 
Имах предвид през интерфейса на Drupal дали има начин да стане това.
През админа? По-принцип би трябвало да има някъде открити боксове, най-малкото за GA, или други тракинг кодове, но и да няма - то тези опции в админа изпълняват 1:1 това, което ще направиш ти в кода. ;)
 
Да, именно на такива се надявах да намеря, но не намерих.
Нищо, те са само спънка, ненужни са като цяло. Бодвай го във футъра или хедъра и това е, не го мисли. ;) Зависи какво е ден.
 
Тоест няма вариант да се сложи през админ панела?
Не съм разглеждал наскоро админа на Друпала, но ако няма някъде, значи не са го предвидили. Странно в WP и Opencart си имат, мисля, че и в други системи, но за Drupal не знам.

За GA има някакъв модул:

Колкото ако кода е друг, не ти трябва нещо от админа, прави си го направо вътре в кода на съответния темплейт.
 
Странно, но не са 1-2 CMS-ите, които не позволяват да се слага скриптове през админ панела. При някои изисква пипане директно в tpl файловете(header.tpl e.g.)
Иначе си прав, да - WordPress и OpenCart си имт начини да се направи.
 
Странно, но не са 1-2 CMS-ите, които не позволяват да се слага скриптове през админ панела. При някои изисква пипане директно в tpl файловете(header.tpl e.g.)
Иначе си прав, да - WordPress и OpenCart си имт начини да се направи.
Да, еми то е до разработчиците. Но и аз не съм фен на отворените позиции в администрацията.
 
Не съм фен на такива секюрити "дупки". Всеки с достъп до админа, който е с админ права може да бодне какво ли не в сайта. Предпочитам да си е на мястото, на което трябва да си е само - кода. Администрацията като цяло е да управляваш съдържанието, някои функционалности....
 
Всъщност, като се замисля, си абсолютно прав. На който му трябва код, трябва да знае къде да си го сложи.ю
Поздрави!
Да, колкото по-ограничена е една администрация от към това да бичиш кодове от там, толкова по-добре. Дори си има модули са си сложиш само ID-то на Google Analytics и ти го набучва във вече интегриран код, говори с някой модул или плъгин. Вече за по-нестандартни неща си има както някакви custom.js, custom.css и там подобни, макар че за стиловете съм по-склонен да го приема да може да се манипулират от администрацията. ;)
 

Горе