Drupal vs Joomla vs e107

freehostiaa

Registered
Прочетох много неща за трите системи.Да -е107 е много лесна за управление,но има слаба защита.Joomla доколкото знам е по-защитена от е107 ,има по-красиви теми (лично мнение от всекидневното ми търсене),но джумла е по-тежка и един голям mod прави всичко,което в някои случаи може доста да затрудни.По-бавно зарежда.

Drupal от друга страна е най-предпочитаният cms с награда за първо място за cms система за 2008 година.Още не съм го изпробвал,но по демотато в opensourse.com ми се струва по-труден за управление.От друга страна е много добре защитен и е подходящ за сайтове с много посещения..

Вие какво мислите.Моля давайте коментари от личен опит и съвети кой cms да избера.e107 и joomla ги разучих,сега остава да разуча и drupal.

Според много хора joomla при разрастването на сайта създава много главоболия и различни грешки..

Искам да направя сайт на чужд език за новини,който ще има много посещения и ми трябва добра защита някой да не го хакне.Освен това трябва да е лек и да предлага множество функции на потребителите,добър контрол на менютата и всички там функции...

Според вас кой cms е най-подходящ за целта?Вие кой използвате?
Моля посъветвайте ме,защото въпреки ,че не съм ползвал друпал,май клоня към него.Е107 най-много ми хареса,защото е много лесен за управление,но доколкото знам е с по-слаба защита.За Joomlata намерих идеалната тема,която искам за сайта си.А за drupal..още се уча и не знам какво да правя...Коя система ще ми препоръчате вие

За мен Joomla е най-добрата система измислена до сега Question

Имаш ли сайт на нея?С колко посещения е?Бави ли?Как е с модулите?

Моля аргументирайте се като давате мнения.Притесненията ми за joomla идват от там,че дори самият сайт на joomla bg вижте колко бавно зарежда.
Много хора се оплакаха ,че при разширяването на сайтовете им (повече посещения) ,когато решат да добавят нови функции (нов модул) много често има проблеми,защото големи модули правели много неща,които в някои случаи само бавят и бъггват сайта

Иначе за джумлата си намерих много хубави платени темички
http://www.rockettheme.com/joomla?gclid=CKXosf_vo5wCFUQA4wodSCKKjg
,но ме притеснява да не избера грешния cms.Наистина искам да се занимавам професионално и да направя голям сайт на аннглийски за новини,базаиран на една от трите изброени системи.Моля ви помогнете ми да направя правилния избор и да не сгреша

Не искам да правя реклама а да помогна на автора !
www.djidjibidji.com е на Джумла сам прецени дали зарежда бавно и мога да те уверя че има доста посетители или поне преди имаше. И също така много сайтове са на джумла и малко хора се оплакват от проблеми ;)

ЕДИТ: Бавното зареждане може да идва и от хоста, не толкова от скриптовете в страницата.

Ами аз съм ползвал най-много phpfusion и съм много доволен от него не ми е правил големи проблеми и лесно мога да си добавя страница в него по мой вкус. Но доколкото знам ( но не съм пробвал ) и в Joomla можеш да си правиш страници или да ги редактираш по твой си вкус. Веднъж си я бях инсталирал играх си с нея десетина минути и от тогава не съм я бутал, но знам хора които се занимават доста с този CMS и не са ми казвали за сериозни пречки, а и както видя онзи сайт зарежда доста бързо, а има доста картинки по него :wink:

Сайта ми ще е новинарски-следователно повече публикации и форум за потребителите.Не се нуждая от много допълнителни модули

Това е идеята.Смятате ли,че джумлата може да се справи с такава задача с много посещения,форумче,може би някакъв модул за клипове картинки към публикациите... Инсталирах друпал за да видя и тази система,само че нещо не мога да намеря къде е опцията за смяна на език.В кое меню е (друпала е на английски) и ако евентуално няма български език в коя папка трябва да се качи българския..

Ами аз незнам дали ги има точно тия модули, но с времето пък може да ти потрябва някой друг модул и ако си избрал друга система и тя не поддържа такава екстра доста ще ти е тъпо. А djidjibidji видя че има доста посещения и има клипове, картинки и всякъкви неща и на всичкото отгоре зарежда бързо. Joomla е оптимизирана много добре, но Php-Fusion също може да ти свърши работа ако е само за новини и на него можеш да редактираш доста неща, всъшност незнам какво неможеш.

ЕДИТ:
Но нека и някой друг да се изкаже че тука стана диалог, а автора иска МНЕНИЯ

Джумлата е перфектна за новини дори и без допълнителни модули. Единия ми сайт зимата правеше около 120 000 импресии дневно и не съм имал проблеми със самата система. Проблема идва по скоро от това, че много товари сървара. Процесортното време през някой дни беше около 350 :?, а трафика беше около 50 ГБ на ден, което е страшно много и няма хостинг фирма която да търпи такъв сайт на споделен хостинг.
Та искам да ти кажа, че проблема няма да ти дойте от самата система(ако сам не си я прецакаш), а от друго място което не очакваш. Съвсем друг пък е въпроса, че новинарски сайт на английски с много посещения надали ще можеш да направиш щом питаш коя CMS да избереш. Това ти го казвам съвсем чистосърдечно понеже си блъскам главата в стената вече няколко години и немога само с мой усилия и средства да докарам над 10 000 посетителя дневно на някой от американските си сайтове.

Мога да ти препоръчам първоначално да пробваш в някоя ниша с по-малко конкуренция. С тея новини нямаш никакъв шанс. Виждам, че си се надъхал, но ако опиташ нещо в тая ниша разочарованието ти след време ще бъде голямо, а труда дето си фърлил на вятъра.

Моето мнение е,че хостинг компаниите са затова-да обслужват клиентите си.Ако ти си заплатил определения трафик,няма от какво да си притесняваш-щом си платил дадена услуга и изпълняваш договора си по нея,те са длъжни да ти усигоряват услугата в параметрите,за които си платил,иначе можеш да ги съдиш.

Ако почна с Джумла (без значение дали сайта е на английски или български) отначалото няма да имам много посещения и следователно ще взема по-малък хостинг план.С разширяването на сайта ще взимам по-големи хостинг пакети и накрая ако се стигне до "масивност" на посещенията собствен сървър ако имам достатъчно приходи.Та значи според теб Джумлата е достатъчно добра и защитена за новинарски сайт дори и без допълнителни модове (а те ще са 3-4 най-много) ,така ли да те разбирам?

Ами доколкото ми е известно ( най вече за Джумла ) всички или почти всички (включително и php-fusion ) готови системи при официална версия която мисля че се води FULL или нещо подобно са защитени добре пробив може да настъпи само от инсталираните модове които не са официално удобрени от създателите или не са направени от тях. Ама както знаеш са пробивали без проблем сайтове като facebook така че ако някой наистина професионалист се наеме няма да му е голям проблем.

Е то няма да има кво да спечели ,ако го направи специално от моя сайт...Няма да е online банка или нещо ,от което да изкара пари :d

А виж сега http://demo.rockettheme.com/?template=solarsentinel

Ето я моята темичка.Към нея имам някакви extensions (някви модове сигурно за ефекти в темата) тях в коя папка да ги кача? Можеш ли да ми помогнеш?В момента изпробвам джумлата на безплатен хостинг...freehostia..

Back
Горе