favicon

Dido_net

Registered
asteryx каза:
как да направим фавикона да се показва на интернет експлорер и да си бачка нормално
Тва не е за тоя раздел...

<link href="адреса на иконката.ico" rel="SHORTCUT ICON">
 

astor

Registered
аз съм го направил от преди така

Код:
echo "<link rel=\"icon\" href=\"images/favicon.ico\" type=\"image/x-icon\">"; 
echo "<link rel=\"shortcut icon\" href=\"images/favicon.ico\" type=\"image/x-icon\">";

но на интернет експлорер не излиза
 

E398

Registered
На IE-то просто не излиза ;) Мисля, че при IE 7-цата излиза вече, но при по-старите версии, не... Незнам защо така е направено, но просто е така :) Няма какво да направиш по въпроса
 

kitchenbg

Registered
честно невиждам смисъл дали ще е php или това ........... според мен си работи перфектно, може да погледнеш в моя сайт :?
 

Soul_Stealler

Registered
ДОбре де... Каква е разликата ?
Защо пък трябва с PHP ? :shock:
Дали ще направиш
<?php
echo "HTML КОДА";
?>

или
HTML КОДА
е все едно
 

Dido_net

Registered
Soul_Stealler каза:
ДОбре де... Каква е разликата ?
Защо пък трябва с PHP ? :shock:
Дали ще направиш
<?php
echo "HTML КОДА";
?>

или
HTML КОДА
е все едно
Не е вярно, 1вото е 3 реда пък 2рото 1 :lol:
 

astor

Registered
едно и сащо е според мен само местата са му различни

това е добро

Код:
echo "<link rel=\"icon\" href=\"images/favicon.ico\" type=\"image/x-icon\">"; 
echo "<link rel=\"shortcut icon\" href=\"images/favicon.ico\" type=\"image/x-icon\">";
 

Dido_net

Registered
asteryx каза:
едно и сащо е според мен само местата са му различни

това е добро

Код:
echo "<link rel="icon" href="images/favicon.ico" type="image/x-icon">"; 
echo "<link rel="shortcut icon" href="images/favicon.ico" type="image/x-icon">";
хахаах, пич, много си забавен :lol: :lol:
 

astor

Registered
защо не ти ли харесва и това става
и са идеални

Код:
if (file_exists("themes/$ThemeSel/images/favicon.ico")) { 
        echo "<link REL=\"shortcut icon\" HREF=\"themes/$ThemeSel/images/favicon.ico\" TYPE=\"image/x-icon\">\n"; 
    }
 

Горе