Fedora 12

misho

Registered
Искам да си инсталирам Fedora 12, но не намира от къде да я изтегля. Тук има Live CD и версия за обновяване на по-стара. Кое да изтегля, ако нямам изобщо Fedora?

Ясно, но сега трябва да купувам и CD. Тъкмо си взех DVD. :D Но ако ми хареса от Live CD-то ли ще инсталирам? Защото то е 700МВ, а другото е 3.5GB.

misho каза:
Ясно, но сега трябва да купувам и CD. Тъкмо си взех DVD. :D Но ако ми хареса от Live CD-то ли ще инсталирам? Защото то е 700МВ, а другото е 3.5GB.

От LiveCD гледаш и инсталираш, ако ти хареса. А можеш да го запишеш и на DVD, все пак...

:D Ясно това. Имах предвид, че самия файл на Live CD-то е 700МВ, а другия е 5 пъти по-голям. Т.е. ще някаква орязана версия предполагам.

Днес си я инсталирах. Супер е просто. Просто бърнваш iso файла и ребуутваш компа, вкарваш CD-то, следваш иструкцииите и инсталираш. Става бързо.

Изтеглих Live CD и направих bootable диск с Nero. Слагам диска и рестартирам компютъра, но след като избера Boot from CD изписва няколко реда набързо и пише:
Код:
[DR-DOS] A:\>
А: трябва да е флопито, но аз нямам флопи. Какво трябва да пиша там? По-горе пише:
Код:
Partitition C:\ installed
Partitition D:\ installed
Първия е с XP, а другия е празен. Освен това имам други два - 10GB с Ubuntu и един 15, където евентуално ще е Федората, но за тях нищо не пише.

_не се_ записва Bootable disk със неро, нали се сещаш че това е друго :)
Трябва ти изрично burn image to disk и избираш исо-то

Неро я завира dr-dos

Отворих я от Live CD-то и разгледах малко. Реших да си я запиша. Изтеглих Fedora 12 i386 DVD 3GB като торент от сайта на Федора. Направих си диска и започнах инсталацията. Накрая обаче ми изписа, че има грешка и няма да може да се стартира. Така и беше. В момента Федора е инсталирана, но не мога да си я стартирам. Дали проблема е от това, че вече имам Убунту? Сега как да си стартирам Федората?

Я дай на cd-то да се провери за грешки, че може да е станала някаква бъзикня при записването

Как? Преди инсталацията диска сам ми поиска някаква проверка (по желание) и а се съгласих. Каза, че всичко е ОК. Освен това при записването на диска, ImgBurn сам си направи проверка и също каза, че е наред. А и диска (дяла е 15GB) е пълен. :?

Back
Горе