somebody каза:Най-елементарното без никакви преобразувания:
PHP:echo substr($row['time'],0,5);
Какви са тези гимнастики ? Най-елементарното си е да ползва DATE_FORMAT директно в заявката. Няма нужда да прави отделни външни гимнастики за тази цел.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Бележка: This feature may not be available in some browsers.
somebody каза:Най-елементарното без никакви преобразувания:
PHP:echo substr($row['time'],0,5);
TryMe каза:Какви са тези гимнастики ? Най-елементарното си е да ползва DATE_FORMAT директно в заявката.
TryMe каза:Че какво му е на формата ? DATE_FORMAT не взима timestamp формат.
PHP:DATE_FORMAT(`date`, '%H:%i')
somebody каза:TryMe каза:Че какво му е на формата ? DATE_FORMAT не взима timestamp формат.
PHP:DATE_FORMAT(`date`, '%H:%i')
То е ясно, но хайде сега замени колонката с дадения формат на време примерно:
[sql]SELECT DATE_FORMAT('19:00:00', '%H:%i') AS `date` [/sql]
Изпълни заявката и кажи какъв е резултата.
TryMe каза:Че, ти, ако така си вкарваш датите в базата данни, не е мой проблем. Прави си гимнастиките. Аз, ако искам да си форматирам датата ще я запиша с NOW().
somebody каза:Айде пак заговори за мен и така усещам че можем да си пишем до безкрай, виждам какво правиш, осъзнал си че включването ти в темата е безмислено, и не намясто, после допълнително си се смутил след като приказките ти за DATE_FORMAT функцията на mysql "издъхнаха" и се опита по всевъзможен начин да извъртиш нещата така че ти да си прав.Ами незнам на колко си годинки (давам ти най-много 19(ахх май са много)), но се научи да приемаш факта, че си сгрешил а не да овърташ нещата. Не съм тръгнал да показвам как трябва да се направи(за разлика от теб не от днес зная за вградените функции на mysql заборавене с времена) - вариянти има различни, надали знаеш това, но автора искаше решение и му беше дадено.Думите ти за гимнастиките са пък още по-смехотворни(разбирам че олимпиядата започна но тук не сме на стадиона), без коментар.Всеки който проследи постовете ще му се изясни кой е прав и крив, така че спирам дотук.Нямам време да се занимавам с детински истории.Като съвет към теб,преди да пишеш нещо първо се замисли предварително дали наистина знаеш нещо за това което говориш, ако ли не има си гугъл пиши там той ще ти каже, за да не изпадаш в неловки ситуации като тази.
somebody каза:Айде пак заговори за мен и така усещам че можем да си пишем до безкрай, виждам какво правиш, осъзнал си че включването ти в темата е безмислено, и не намясто, после допълнително си се смутил след като приказките ти за DATE_FORMAT функцията на mysql "издъхнаха" и се опита по всевъзможен начин да извъртиш нещата така че ти да си прав.Ами незнам на колко си годинки (давам ти най-много 19(ахх май са много)), но се научи да приемаш факта, че си сгрешил а не да овърташ нещата. Не съм тръгнал да показвам как трябва да се направи(за разлика от теб не от днес зная за вградените функции на mysql заборавене с времена) - вариянти има различни, надали знаеш това, но автора искаше решение и му беше дадено.Думите ти за гимнастиките са пък още по-смехотворни(разбирам че олимпиядата започна но тук не сме на стадиона), без коментар.Всеки който проследи постовете ще му се изясни кой е прав и крив, така че спирам дотук.Нямам време да се занимавам с детински истории.Като съвет към теб,преди да пишеш нещо първо се замисли предварително дали наистина знаеш нещо за това което говориш, ако ли не има си гугъл пиши там той ще ти каже, за да не изпадаш в неловки ситуации като тази.
TryMe каза:Пич, когато ми достигнеш нивото пак пиши.